Heden & Verleden (121): Tongerenseweg

Product   898 copyIn deze aflevering fietsen we door het centrum, vanaf de vorige aflevering die hier staat en komen aan op een kruising waar we ongeveer aan het begin van de hele serie zijn begonnen.

Op de eerste foto, gemaakt vanaf de Tongerenseweg, ziet u aan de linkerkant de Beekstraat en aan de rechterkant de Gagelstraat. In het midden is ook goed te zien dat men al ver gevorderd is met de wederopbouw van het pand wat een paar jaar geleden in vlammen op ging.

Op de tweede foto ziet u een mooi sfeerbeeld van de Hoek Tongerenseweg - Beekstraat - Oude Wisselseweg en Molenpad. De straatlantaarn gevuld met petroleum was de laatste in de richting Tongeren – Elburg. Links staat het huis van schoenmaker J.B. Helmink aan de Beekstraat A41A.  De middelste woning is de achterkant van het huis van Frans Pruim die hier van 1925 tot 1959 een fietsenzaak had. Daarvoor dreef de Wed. van Ommen hier een boordenwasserij.

In eerste instantie was niet helemaal duidelijk vanuit welk standpunt de oude foto was gemaakt, maar gelukkig bracht Marinus Endendijk uitkomst.

 DSC9338

Foto gemaakt op 11-02-2015.

Product   898

Foto uit 1914.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd.VA01 2020 VPAlles over de nieuwe VA-krant, die komende week verschijnt, is hier te lezen 
de heerd
Klik er op voor meer informatie.


Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.