Heden & Verleden (120): Stationsstaat

Product   618 copyWe gaan nu weer terug vanaf de vorige aflevering die hier staat, richting Epe en komen nu aan in de Stationsstraat.

Op de eerste foto van eind vorig jaar, ziet u het pand daterende uit 1922, gebouwd als een nieuwe pastorie, wat op de plaats kwam van de pastorie van de tweede foto. Het  werd het eerst bewoond door dominee G.D. Goedhuis en vanaf 1936 tot 1963 door dominee W.F.H. ter Braak. Daarna werd het notariskantoor van Klaas Swaagstra hier gevestigd, om in 1982 plaats te maken voor een accountantskantoor. Momenteel zit hier aan de Stationsstraat 27,  Woonzorg Unie Veluwe, die het pand huren van (Marc) Overmars Vastgoed BV uit Epe.

De Hervormde pastorie op de tweede foto was niet zo best meer, getuige het verhaal dat er op zolder wel tachtig pannetjes stonden om de lekkages op te vangen! In deze pastorie  woonde van 1888 tot 1917 dominee J.A. Prins. Deze weldoener liet op eigen kosten naast deze pastorie in 1912 de Eper gemeentewoning bouwen. De pastorie was omstreeks 1875 aangekocht ter vervanging van de oude pastorie aan de Weemeweg, die toen Franse school werd, de latere mulo. Momenteel staat op de oude plek van de mulo het appartementencomplex voor senioren genaamd de “Weemehof”  en wordt beheerd door woningbouwvereniging Triada.

 DSC2957

Foto gemaakt op 24-12-2014.

Product   618

Foto uit 1914.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
redactie@epernet.nl

 

Terzijde

EPERNET STOPT PER 1 APRIL
Aan alles komt een eind. Ook aan Epernet. Op 31 maart 2012 zijn we begonnen en op 31 maart aanstaande zetten we er definitief een punt achter. Op 31 maart nemen we afscheid met onze laatste woorden en beelden, daarna doen we er definitief het zwijgen toe. Het is mooi geweest. De site blijft met zo’n 6000 artikelen nog tot 1 januari 2021 online, daarna gaat alles op zwart.vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd. de heerdKlik er op voor meer informatie.Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.