Heden & Verleden (114): Ankerstraat

Product   861 copyIn deze aflevering fietsen we maar weer eens een eindje van het centrum af, nu richting de wijk de Haverkamp. De vorige aflevering staat hier.

Op de eerste foto kijkt u de Ankerstraat in, richting het centrum. Aan de linkerkant staat de grootste Eper flat, de vier verdiepingen tellende Ankerstraatflat, uiteraard genaamd naar de er naast liggende straat. De Ankerstraat is een verbindingsweg tussen de Haverkampsweg- Kwartelweg en de Zuukerweg-Europalaan, met als zijstraten de Johan van Oldebarneveldstraat en de Brouwerijstraat. Op de tweede foto ziet u een mooi sfeerbeeld van de Ankerstraat op een ansichtkaart uit juli 1965. Menig Epenaar heeft in deze flat een eerste start gemaakt, om zich later te settelen in een laagbouw woning. Ongetwijfeld is met name over deze flat door onder andere ex bewoners wat meer te vertellen.

 B120040

Foto gemaakt op 12 november 2014.

Product   861

Foto uit 1965.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
redactie@epernet.nl

 

Terzijde

EPERNET STOPT PER 1 APRIL
Aan alles komt een eind. Ook aan Epernet. Op 31 maart 2012 zijn we begonnen en op 31 maart aanstaande zetten we er definitief een punt achter. Op 31 maart nemen we afscheid met onze laatste woorden en beelden, daarna doen we er definitief het zwijgen toe. Het is mooi geweest. De site blijft met zo’n 6000 artikelen nog tot 1 januari 2021 online, daarna gaat alles op zwart.vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd. de heerdKlik er op voor meer informatie.Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.