Heden & Verleden (112): Vlijtweg/Paasvuurweg

Product   556A copyIn deze aflevering lopen we maar een paar stappen verder de Vlijtweg in, vanaf de vorige aflevering, die hier staat.

De eerste foto laat een deel van de Vlijtweg zien, daar waar de Paasvuurweg aansluit bij de Vlijtweg. Dit is nu een stuk tuin, maar op de tweede en de derde foto ziet u dat er een woning stond. Deze twee foto's van de hoek Vlijtweg/Paasvuurweg zijn dan ook van de vorige eeuw. De bewoners waren de familie L.L. Smit. Het huis stond tegenover de kolenhandel van Deo Smit, en de bakkerswinkel van v.d. Hel. Van 1902 tot 1905 woonde hier familie W. (Willem) Das, die later naar Postpad verhuisde om vervolgens in 1912 aan de Hoofdstraat op de plaats waar eerst een stalhouderij had gestaan, een nieuwe winkel annex woning te bouwen. Men begon hier een groente en fruitzaak genaamd het "Eper Fruithuis".

Tijdens de bouw werd de eerste steen gelegd door zoon Jetze Das, die later naar Amsterdam vertrok en bij de bereden politie terecht kwam. De heer Willem Das was de opa van Wim Ooms jr. van de rijwielzaak, en de vader van Gait Das de Visboer die aan de Brinklaan zijn winkel had. In 1984 werd dit huis aan de Vlijtweg gesloopt om plaats te maken voor een nieuw burgerhuis.

 DSC2964

Foto gemaakt op 24-12-2014.

Product   556A

Foto uit 1970.

Product   556B

Ook deze foto is uit 1970. Hier ziet u het huis van de famillie L.L. Smit aan de achterkant met rechts nog de opslagruimtes van de Oliehandel en het Was en Tankcentrum BP Dalhuisen aan de Paasvuurweg 9 in Epe. Die laatste is ook te zien op de vierde en laatste foto.

 DSC2961

Foto gemaakt op 24-12-2014.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
redactie@epernet.nl

 

Terzijde

EPERNET STOPT PER 1 APRIL
Aan alles komt een eind. Ook aan Epernet. Op 31 maart 2012 zijn we begonnen en op 31 maart aanstaande zetten we er definitief een punt achter. Op 31 maart nemen we afscheid met onze laatste woorden en beelden, daarna doen we er definitief het zwijgen toe. Het is mooi geweest. De site blijft met zo’n 6000 artikelen nog tot 1 januari 2021 online, daarna gaat alles op zwart.vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd. de heerdKlik er op voor meer informatie.Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.