Heden & Verleden (109): Hoofdstraat (46)

Product   430 copyVan de aflevering van de Stationsstraat die hier staat, gaan we weer terug naar de Hoofdstraat, in wat meer noordelijk richting, net voorbij de afslag met de Pr.Julianalaan.

Op de eerste foto zien we de woning met - Hoofdstraat 31 en 33 - die links naast de woning staat uit deze aflevering. Zo te zien is deze woning gebouwd in 1903. Op de tweede foto, uit de vorige eeuw was dit een 'twee onder één kap' woning, met toen de huisnummers 33 - C26 - &#61446 en daarna werd het 33&#61446. Links had kapper Herman Dethmers zijn kapperszaak. Daarvoor was  kapper Kamphuis hier gevestigd. De familie Kamphuis had twee kinderen te weten : dochter Ineke en zoon Arie. Zo rond 1949 is deze familie naar Apeldoorn verhuist.

In het rechter gedeelte woonde de familie  Z. Logtenberg,die er tot 1951 woonden; de familie Dethmers woonde er toen ook al. De familie Logtenberg had één dochter genaamd Hannie. Later verhuisde de familie Logtenberg naar de Lohuizerweg 1 in Epe. Deze woning aan de Lohuizerweg 1 heeft als opschrift: "PENSION EBEN HAEZER". Mevrouw Hannie Tijman-Logtenberg is redactie-lid van de historische vereniging „Ampt Epe", en schrijft regelmatig prachtige columns in het blad van deze vereniging.

 DSC2967

Foto gemaakt op 24-12-2014.

Product   430

Foto uit 1965.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Onthutsend betoog van begaafd spreker Martin Bosma over de publieke omroep. Je zou er van bozigheid niet meer naar kijken.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


 

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.