Heden & Verleden (99): Hoofdstraat (39)

Product - 145B copyDe meeste afleveringen van Heden & Verleden gaan over panden langs de Hoofdstraat, zo ook deze weer, terwijl de vorige aflevering hier staat.

Op de eerste foto, deze maand genomen ziet u van links naar rechts kapsalon Gérard Coiffures, Singer Kreatief en Meester Kleermaker & Stomerij. Hier stond tot eind jaren 70 van de vorige eeuw onder andere Café-Restaurant “De Geldersche Bloem", zie de tweede foto.

De geschiedenis van dit café gaat terug tot 1 mei 1881. In dat jaar vroeg Lucas Stindt bij het Eper Gemeentebestuur een vergunning voor het schenken van alcoholische dranken in een café aan de “Groote Grindweg naar ’t Loo” Er was hier een kaartclub en ook de biljartvereniging “Tot ons Genoegen” had hier zijn thuishonk. Deze biljartvereniging werd in 1948 door Herman Stindt en Reinder van Zuuk opgericht.
Het jeugdbestuur van de s.v. Epe hield in de jaren zeventig o.l.v. Bart van Vemde hier zijn maandelijkse vergaderingen. Na afloop werd er gebiljart en de “beroemde gehaktbal" genuttigd. “De Geldersche Bloem” stond bekend om zijn heerlijke, naar eigen geheim recept, vervaardigde gehaktballen. In 1976 heeft Herman Stindt het café verkocht, waarna het in 1978 werd afgebroken.

 B130003

Foto gemaakt op 13-11-2014.

Product - 145B

Foto uit 1958.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Het blijft maar doorgaan met het gesjoemel om Lelystad Airport te kunnen openen. Nu is er hevig gefraudeerd met de berekeningen van de gevolgen voor het milieu. Het wordt onderhand lachwekkend. Lees het verhaal en kijk naar de reportage op de site van Een Vandaag. Hoe dat kan? Simpel. Het onderzoek is gedaan door luchtvaartliefhebbers in opdracht van het ministerie dat wil dat Lelystad Airport door gaat. Dan zorg je er voor dat de uitkomst geheel naar wens is en niets het doel in de weg staat. Het doel heiligt de middelen.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


Wat een akelige dienstklopper die dit heeft gedaan! Ontslaan, die minkukel! En dan de gemeente en politie, die geen reactie willen geven omdat het nog 'onder de rechter' is. Zó flauw, wees een 'vent' en erken gewoon dat er iets gruwelijk is mis gegaan.

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.