Heden & Verleden (48): Hoofdstraat (4)

Na de vorige aflevering die hier staat, steken we schuin de Hoofdstraat over en kijken nu richting het centrum van Epe.

Op de eerste foto, die ik gisteren heb gemaakt, ziet u aan de linkerkant het pand waar ooit Kleurencentrum Wittingen in zat. Het pand op de tweede foto stond er voor Wittingen, het is de Schilderswerkplaats van Van Zelm, wat in 1949 is afgebroken om de weg te verbreden en er trottoirs aan te leggen. We hebben het hier over een pand van ver terug in de vorige eeuw, maar misschien weet iemand hier iets meer over te vertellen. Ook is hier nog het hekwerk nog te zien van Grutterserve, waar ooit Drukkerij Hooiberg begon.

 6010004

Foto gemaakt op 1 juni 2014.

43.

Foto uit 1949.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Marinus

    Bert
    een mooie sfeer foto. Het klopt niet dat het in 1949 is afgebroken. Na mijn Mulo examen in 1953 moesten wij voor het middenstands diploma
    een speciale cursus volgen en je kon je aanmelden bij de heer van Zelm in zijn werkplaats. De heer van 't Slot uit Vaassen gaf les in de Gemeentewonoing. voor het diploma. Nadien zat het middenstandsdiploma bij het Mulo diploma inbegrepen.

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Het blijft maar doorgaan met het gesjoemel om Lelystad Airport te kunnen openen. Nu is er hevig gefraudeerd met de berekeningen van de gevolgen voor het milieu. Het wordt onderhand lachwekkend. Lees het verhaal en kijk naar de reportage op de site van Een Vandaag. Hoe dat kan? Simpel. Het onderzoek is gedaan door luchtvaartliefhebbers in opdracht van het ministerie dat wil dat Lelystad Airport door gaat. Dan zorg je er voor dat de uitkomst geheel naar wens is en niets het doel in de weg staat. Het doel heiligt de middelen.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


Wat een akelige dienstklopper die dit heeft gedaan! Ontslaan, die minkukel! En dan de gemeente en politie, die geen reactie willen geven omdat het nog 'onder de rechter' is. Zó flauw, wees een 'vent' en erken gewoon dat er iets gruwelijk is mis gegaan.

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.