Heden & Verleden (48): Hoofdstraat (4)

Na de vorige aflevering die hier staat, steken we schuin de Hoofdstraat over en kijken nu richting het centrum van Epe.

Op de eerste foto, die ik gisteren heb gemaakt, ziet u aan de linkerkant het pand waar ooit Kleurencentrum Wittingen in zat. Het pand op de tweede foto stond er voor Wittingen, het is de Schilderswerkplaats van Van Zelm, wat in 1949 is afgebroken om de weg te verbreden en er trottoirs aan te leggen. We hebben het hier over een pand van ver terug in de vorige eeuw, maar misschien weet iemand hier iets meer over te vertellen. Ook is hier nog het hekwerk nog te zien van Grutterserve, waar ooit Drukkerij Hooiberg begon.

 6010004

Foto gemaakt op 1 juni 2014.

43.

Foto uit 1949.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Marinus

    Bert
    een mooie sfeer foto. Het klopt niet dat het in 1949 is afgebroken. Na mijn Mulo examen in 1953 moesten wij voor het middenstands diploma
    een speciale cursus volgen en je kon je aanmelden bij de heer van Zelm in zijn werkplaats. De heer van 't Slot uit Vaassen gaf les in de Gemeentewonoing. voor het diploma. Nadien zat het middenstandsdiploma bij het Mulo diploma inbegrepen.

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd.VA01 2020 VPAlles over de nieuwe VA-krant, die komende week verschijnt, is hier te lezen 
de heerd
Klik er op voor meer informatie.


Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.