Heden & Verleden (33): Hoge Weerd (1)

We pakken nu de fiets (lopend mag ook) en gaan van de laatste serie die hier staat, namelijk de Markt, langs de Hoofdstraat en door de Bloemstraat naar de Hoge Weerd.

De eerste foto heb ik dit jaar gemaakt. Als je die huidige situatie vergelijkt met de tweede foto, dan ken je het haast niet weer, zoveel is daar ook veranderd in de loop der jaren. Frappant is het ook dat hier de hele wijk dezelfde naam heeft als één straat, de Hoge Weerd.

 3251161

Foto gemaakt 25 maart 2014.

33.

Foto uit 1962. Links, de woning van D. Aalten, wat tot 1953 een bakkerij was, daarna de woning van de fam. E. Vlekkert. Rechts, de boerderij van H. Veldhuis, nu Eureka.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Onthutsend betoog van begaafd spreker Martin Bosma over de publieke omroep. Je zou er van bozigheid niet meer naar kijken.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


 

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.