Heden & Verleden (20): Parkweg (2)

We blijven nog even in de Parkweg en wel net aan de overzijde van de vorige aflevering, de hoek met de Dwarsweg en de Parkweg, met het gezicht naar de Stationsstraat.

De eerste foto heb ik gisteren gemaakt. Op het moment dat u deze aflevering leest, is men bezig om een aantal bpmen op het marktplein te verwijderen, of ze zijn al verwijderd. Dit allemaal ten behoeve van de bouw van de nieuwe Marktwand. De bomen worden wel zo lang opgeslagen en later terug geplaatst. De Parkweg is ook de straat waar mijn schoonouders een kruidenierswinkel hadden en waar mijn vrouw ook geboren is.  De tweede foto is van maart 1970 en komt uit het privé album van mijn schoonouders. Foto 3 is er een uit 1920 en zo te zien waren de huizen nog erg dun bezaaid aan de Parkweg. Al met al een mooi tijdsbeeld met deze drie foto's.

Foto gemaakt op 23 februari 2014.

Foto van maart 1970. Niet veel later verdwenen de huizen aan de rechterkant ten behoeve van de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

Foto uit 1920, met toen nog bar weinig huizen, maar het huis links staat er nog steeds.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd.VA01 2020 VPAlles over de nieuwe VA-krant, die komende week verschijnt, is hier te lezen 
de heerd
Klik er op voor meer informatie.


Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.