Heden & Verleden (18): Oude Wisselseweg *UPDATE*

Na de vorige aflevering van de Tongerenseweg die hier staat, weer terug richting dorp, en wel naar de Oude Wisselseweg, waar "De Nieuwe Wisselseschool" staat.

Op de eerste foto staat "De Nieuwe Wisselseschool", die dateert van na 1977. Daarvoor heette de school gewoon Wisselseschool, te zien op de tweede foto uit 1921. In 1916 ging de school van start met 200 leerlingen en 6 leerkrachten. Onlangs kreeg de redactie van Epernet een vraag van iemand die eind jaren 50 is geboren aan de (Oude) Wisselseweg, of wij hem aan beeldmateriaal uit die periode kunnen helpen, daar hij er zelf heel weinig bezit. Te denken valt aan de schilderswinkel van Arie de Lange, de groenteboer Ten Have, de oude boerderijen van Teunis Nieuwenhuis, Bart Jonker of Dries Mulder, de melkboer aan de overkant en de oude Wisselseschool.

Daar de redactie niet in bezit is van beeldmateriaal van de (Oude) Wisselseweg uit die periode, deze oproep: Is er iemand onder de lezers die beeldmateriaal heeft van het bovenstaande gevraagde, en zodoende deze meneer tegemoet kan/wil komen, graag contact opnemen met een van de redactieleden van Epernet.

Foto van De Nieuwe Wisselseschool, medio augustus 2013.

Foto uit 1921 van de oude Wisselseschool.

*UPDATE*

Van een van de lezers van Epernet kregen we de volgende aanvulling.

Het begin van de Kerkstraat. (ca 1967)

De oude Wisselseweg met de hooiberg en een stukje van de boerderij van Dries Mulder. (ca 1952)

De Wisselseweg ter hoogte van de Kerkstraat richting het dorp, met de boerderij van Dries Mulder aan de overkant! (ca 1952)

Blik op het Molenpad met nog een huisje in de verte. Waarschijnlijk woonde daar in die tijd een familie Tiemens. Ongeveer eind jaren 40 of begin 50! De huizen moeten ook vlak voor die tijd gebouwd zijn. In ieder geval kort na de oorlog!

Waarschijnlijk is van de omgeving van de Wisselseweg nog veel meer beeldmateriaal en/of wetenswaardigheden. Wie volgt?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
redactie@epernet.nl

 

Terzijde

EPERNET STOPT PER 1 APRIL
Aan alles komt een eind. Ook aan Epernet. Op 31 maart 2012 zijn we begonnen en op 31 maart aanstaande zetten we er definitief een punt achter. Op 31 maart nemen we afscheid met onze laatste woorden en beelden, daarna doen we er definitief het zwijgen toe. Het is mooi geweest. De site blijft met zo’n 6000 artikelen nog tot 1 januari 2021 online, daarna gaat alles op zwart.vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd. de heerdKlik er op voor meer informatie.Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.