De zinnenprikkeling van het boek

boek 2Af en toe zul je wel moeten: snoeien en ruimen in je boekenkast. Heel soms doe ik dat dan ook, maar bijna nooit gaat het initiatief van mij uit. Met tegenzin ga ik aan het sorteren, maar de stapel die naar het goede doel gaat blijft zielig klein want elk boek heeft een eigen mooie verhaal: het ene is een afscheidscadeau, het andere is uit liefde gegeven en dan zijn er ook nog met prachtige illustraties en dan dat ene gesigneerde exemplaar, dat ik toch nog eens moet lezen. Gelukkig zijn Ineke en ik het samen eens geworden over een nieuwe boekenwand, die echter nu al vol is. Ik denk niet dat er nog een boekenwand komt…

Zo schiet het natuurlijk niks op, het blijft dweilen met de kraan open. Ik heb trouwens nog een onschuldige handicap: behalve dat ik dus node iets weg kan doen, kan ik ook nog eens nooit een boekenmarkt of ander boekenoord passeren zonder koopdrang, er zit daar iets magisch in de lucht, een geheimzinnige aantrekkingskracht, de uitdaging van rijen kleurige, zinnenprikkelende boekenruggen. Maar bleef het hier maar bij, het wordt nog erger:

In de Regenboogkerk staat een boekenkast en met de verkoop van de inhoud genereren we geld voor een jaarproject, in dit geval Zorg voor straatkinderen in Moldavië. De weinige boeken die ik doneer komen dus ook in die kast terecht. Maar als ik daar ga sorteren en wegdoen kom ik mijn eigen boeken weer tegen. Meestal koop ik ze dan maar weer terug, en zet ze neer waar ze thuishoren: in onze eigenste mooie nieuwe boekenwand. Zo blijf je lekker bezig!

Mocht je trouwens nog boeken over hebben, ik kom ze met liefde ophalen en plaats ze echt in die boekenkast voor het goede doel!

 


boeken

tonen ons hun rug
uitdagend lange rijen
pakkend prikkelend

verre reizen in de geest
daarna heerlijk thuiskomen

boek 4

boek 5

boek 2

boek 3

boek 1

boek 6 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
Powered door Komento