Adagio op de A28

mo2De auto is een prima concertzaal. Met mooie muziek wordt een lange autorit een belevenis. Zo klinkt het beroemde klarinetconcert KV622 van Mozart nergens mooier dan op de snelweg van Utrecht naar Groningen. Het concert werd op 30 september 1791 voltooid, de componist stierf op 5 december van dat jaar op 35-jarige leeftijd.
Iedereen kent wel iets van Mozart, bijvoorbeeld Eine kleine Nachtmusik en iedereen kent het liedje Zie ginds komt de stoomboot. De melodie komt uit een van zijn symfonieën. Het langzame deel van het klarinetconcert, het adagio, is vooral bekend geworden door de film Out of Africa. Allemaal leuk om te weten, maar nog leuker is het om gewoon te genieten van het werk van een groot componist.
Je kunt de muziek trouwens ook gewoon thuis beluisteren en de foto is gemaakt door Bert Hanekamp, die kan zonder handjes sturen als de politie het niet ziet.


gewoon geluk

mozart in het kille halogeen
muzikale energie uit kv 622
juichend koestert het allegro zich
in het diepste van ons samen zijn

roept het voorname adagio
in fluisterzachte weemoed
momenten op van stromend geluk
vervagend in de blauwe verte

deint het rondo in kristalschittering
dansen wij in een warme blauwe nacht
deze magie eindigt boven de sterren
ongewoon aards geluk op de A28

mo2 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.