Woensdag bitchdag

IMG 6781Het is nu wel bekend bij onze trouwe Epernetsympathisanten en -lezers dat ik een trouw bezoeker van de sportschool aan de W. G. van de Hulststraat ben, maar wat er daar op woensdagmorgen gebeurt is bij het grote publiek nog niet bekend. Wij, mijn boks-, fiets- en krachtsportvriend Tom en ik, zijn elke woensdag om 9 uur aanwezig om er eens lekker op los te rammen. Er is ook altijd een vrouwelijke tweeling van de partij, die altijd ongelooflijk hard tegen een bokszak schopt, gelukkig voelt ie daar niks van en kan hij ook niet schreeuwen van pijn en ontzetting. Wij mannen voelen ons daar altijd een beetje sullig bij, maar als het op de kracht van de armspieren aankomt, staan wij echt ons mannetje.

Exact om 9 uur verschijnt Renate ten tonele, zij is heel aardig, maar gedurende de les is ze een heel strenge juf, die niet met zich laat spotten. Ze ziet er altijd heel mooi uit, in zo’n zwart strak pakje met een onleesbaar opschrift links, rechts, boven en onder. Heur haar blijft, als bij Beatrix, eeuwig keurig in model, met dit verschil dat er bij Renate sprake is van een frivool en spannend kapsel en bij Bea van ’n dichtgelakte bloempot. Nou ja, in elk geval duldt Renate geen enkele tegenspraak meer na 9 uur. Haar bokswil is wet, dus we hebben maar te gehoorzamen en dat doen we graag en ook nog op vrijwillige basis, een soort zelfkwelling dus, een broertje of zusje van sm.

We werken ons vervolgens ongelooflijk in het zweet, je hoort niets anders dan zacht gejammer en gesteun, doffe dreunen afkomstig van de bokstweeling en de respect afdwingende stem van Renate. Tom en ik proberen wel eens achter haar rug om te slampamperen, maar dat heeft ze meteen door. Er liggen blauwe matten en daarop moeten we dan voor straf oneindige reeksen opdruk- en buikspieroefeningen doen.

Het einde van de les van 45 lange minuten komt eens in zicht! (Ik denk trouwens dat die rotklok in de zaal niet deugt) We zijn dan allemaal zo blij en opgelucht: we hebben het weer overleefd en voelen ons geweldige stoere mannen en vrouwen. We oefenen als afkickoefening nog heel even de uppercut, de directe linkse en rechtse, de hoekstoot en geven elkaar uit speelsigheid ook nog even een paar kopstoten en dan is het echt, echt voorbij; we hebben de koffie en de sauna, de tweeling hoor je trouwens door de houten wand heen lekker doorkletsen, wederom verdiend. We zijn meer dan tevreden over onszelf en zo ongelooflijk blij met de high five en de geweldige inzet van Renate, die de rest van de week gewoon de allerleukste en -liefste en -mooiste juf is van de hele sportschool.

 

even bitchen

elke woensdag verandert onze renate van karakter
gedurende vijfenveertig heel, heel lange minuten

van deze slanke strakke blonde beminnelijkheid
komen plots strenge, strakke en pijnlijke bevelen

wij moeten minutenlang kopstoten en uppercuts uitdelen
tot het ons volkomen groen en paars voor d’ogen wordt

en als we heel even stiekem stoppen is ‘t foute boel
wij worden dan voor straf al zwetend en kermend

gedwongen onszelven honderden keren op te drukken
haar dwingend stemgeluid is te horen tot onze knock-out

o, die wijzers van die rotklok, ze gaan zo tergend langzaam,
slechts de belofte van sauna en koffie houdt ons in leven

maar wij worden door haar lessen wel heel stoere mensen
en we kunnen er weer voor zeven lange, lange dagen tegen

vooral ook dank zij de high five van onze lieve renate,
vijfenveertig minuten een goed gekapte blonde bitch

maar de rest van de week het alleraardigste
en allerenigste blondje van de hele sportschool

 

 IMG 6781

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.