Op naar de top met beperkt zicht

spinnen 3Elke dinsdag- en donderdagmorgen spin ik met nog wat sportievelingen op de sportschool. We worden gestimuleerd, je kunt beter zeggen afgebeuld en afgeknepen, maar we doen het vrijwillig, dus we houden het op stimuleren en we worden tot eenzame hoogte gebracht door opperspinner Justin. Het gaat er heet, zweterig en steamy aan toe bij dat fietsen, of spinnen. Ik spin al minstens 10 jaar en er zijn al minstens 6 opperspinners voorbijgekomen en ook opgedraafd, maar ze leggen het allemaal af tegen ons moordend tempo; ze kunnen op een gegeven moment niet meer tippen aan onze uitzonderlijke conditie.

De opperspinners kunnen ons dus gewoon niet bijhouden en dat leidt, door de enorme frustraties hunnerzijds, tot een vrijwillig ontslag bij de sportschool. Tegenwoordig worden we door Justin naar de top van het Himalayagebergte gepraat. Hij heeft het goed bekeken, die Justin, hij fietst zelf niet mee, volgens zijn zeggen heeft ie ooit een blessure opgelopen, ik denk in een of andere disco, maar hoe dan ook, hij blijft dus buiten schot en zal het daardoor langer volhouden dan zijn voorgangers. Af en toe trakteert hij trouwens op aardbeien met slagroom, waarom weet ik eigenlijk niet echt.

 

steamy windows

op justins dwingend stemgeluid
worden wij geraffineerd afgebeuld

beheerst leutert dolle justin ons omhoog
op de alpe d’huez en ook de mount everest

amechtig hijgend stomend en beukend
dank zij onze steamy justin is alles wazig,

regent het constant van het plafond
en staat de vloer onder een laag water

maar wij gaan door met de beuk d’rin
met lege bidons en de pap in de benen

met de tong op het stuur door ‘t rood
muizen we er knallend vandoor

we boren door de wind met het hol open
we kachelen door, we zwemmen, we harken

de dood of de gladiolen, ’t vat is nog niet leeg
en we schaterlachen om de man met de hamer

we hebben het snot voor de ogen en
met de vinger in de neus en steamy glasses

de kinderkopjes uit de kasseien rijdend
gaan we met een wieldikte voor over de meet

dank zij de strak gelegde ketting en onze justin
die eindelijk weer zichtbaar wordt in de mist

 

Op een spaarzaam rustig moment kwam iemand die nog enige adem over had op het idee om ooit eens te gaan spinnen op het liedje Steamy Windows, van wie is dat liedje ook alweer? Dat je met een stel kerels niet meer op de naam van de zangeres kunt komen en dat je daar je smartphone voor moet gebruiken! Tina Turner dus! Volgens mij zou die nog heel goed mee kunnen spinnen, het zou allemaal nog gezelliger en vooral spannender worden. Maar nu even serieus, zo erg is dat vruchteloos trappen nou ook weer niet, het feit alleen al dat je vroeg voor de deur moet staan om een kaartje voor die vrijwillig te nemen lessen te bemachtigen zegt toch wel genoeg. Binnenkort gaan we ook nog Paradise by the Dashboardlight van Meatloaf en de bekende Bolero van Ravel draaien en daar natuurlijk ook zwetend op bewegen, een overduidelijk teken van onze sportieve en vooral culturele veelzijdigheid, en ja, die Justin gaat dankzij zijn al dan niet ingebeelde blessure en de aardbeien met slagroom vast nog jaren mee; er zit toekomst in die man. Ik elk geval hebben we wederom genoeg te leuteren in de inmiddels bekende sauna.

spinnen 3

spin 2

spin 1 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.