Zweten, Trump en schaamlipcorrectie in het praothok

geleuter 2geleuter 1Dagelijks fiets ik ’s morgens in alle vroegte naar de sportschool Fitnesscentrum Epe bij de vroegere Van de Hulstschool. Het is daar altijd weer een gezellige boel, lekker beulen en zweten, een beetje kletsen, je spierballen zien groeien, je lichaamsvet zien verdwijnen en daarna komt het allerleukste: een kwartier in de sauna, ook wel het praothok genoemd. Dagelijks verzamelt zich hier een bont gezelschap van mannen die in de 12 minuten die de zandloper aangeeft de wereld verbeteren.

Zo komen Trump, de wilde zwijnen en de naderende wolven met grote regelmaat in de gesprekken voorbij, wordt het laatste plaatselijke nieuws uitgewisseld, worden alle mensen die niet in de sauna zitten eventjes haarscherp besproken, de klimaatproblematiek wordt in dit hete hok zeker niet vergeten, en een van de zweters weet altijd wel de club heel even te interesseren voor filosofische vraagstukken of hij vraagt zich hardop denkend af wat het nut is van schaamlipcorrectie en botox, en andere niet ter zake doende items. Als toetje worden er enkele gedistingeerde grappen voorgedragen. Onderhand is het dan echt wel tijd de kouwe douche op te zoeken om oververhitting van de gesprekken en de koppen te voorkomen. Zo beginnen onze dagen met een ongekend hoogstaand cultureel en filosofisch gebeuren waar eenieder van ons zich telkenmale zeer, zeer op verheugt.

Soms gebeuren er dingen waar niemand iets aan kan doen, je kunt een lekke band krijgen, de trein missen, gebeten worden door de kat of de hond, je vrouw kan zonder reden boos op je worden, je kunt buiten je schuld een snelheidsbekeuring krijgen, maar het allerergste is toch wel dat je niet naar de sauna zou kunnen, dan heb je de rest van de dag nodig om je gedachten op een rijtje te zetten, de gedachte alleen al doet ons allen ondanks de hoge temperatuur in het praothok huiveren.

Ik zal eerlijk zijn: bovenstaand verhaal is geleuter van de bovenste plank, kun je nagaan hoe het toegaat in dat zweethok….

 

geleuter op hoog niveau

elke dag vieren wij een heilig moment
in de sportschool van onze gerard b.
na ‘t transpireren en beulen in de zaal
komen wijze en slimme mannen bijeen
in ‘t zweethok, ook wel praothok genaamd

hier worden alle problemen snel opgelost
druipend van het zweet spreekt men over
alle anderen, de politiek, trump en ‘t klimaat
de grappen zijn van een ongekend hoog niveau
en gedempt komt ‘n beschaafd gelach naar buiten

de vergadering duurt een zandloper lang
geleidelijk brengt de hitte het verstand op nul
maar de ijskoude douche brengt nieuw leven
men heeft de wereld wederom verbeterd
en een ieder gaat tevreden naar de koffie

 

geleuter 1

geleuter 2

 

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento