Nog even volhouden

somber 4 AangepastEen paar weken geleden kon je nog in de beschutting heerlijk in het zonnetje zitten, maar dat is sinds dat snertweer van de laatste weken voorgoed verleden tijd, tenminste zo lijkt het. We zouden geen Hollanders zijn als we het niet een paar keer per dag over het weer zouden hebben. Het weer zorgt tenminste voor leven in de brouwerij! Waar moet je anders over praten, toch niet over de kandidaatsleden van de Provinciale Staten of die van het Waterschap Vallei en Veluwe? Als je daarover begint zie je slechts vraagtekens op de gezichten van de ander en dat is niet zo vreemd. Ik vraag me af wie er op de kandidatenlijsten enigszins bekend is bij het grote publiek. En toch maar stemmen vind ik, want democratie is een groot goed.

 

Nee, dan is een beetje leuteren over het weer makkelijker, vooral ook omdat je het op dit kennisgebied altijd met elkaar eens bent. Je kunt wel chagrijnig worden van het weer, maar meestal sla je elkaar vanwege een regenbui niet de hersens in. In sommige landen zouden weerpraatjes verplichte kost moeten zijn, je staat er verbaasd over hoe verkiezingen in de wereld om ons heen uit de hand kunnen lopen, en een weerpraatje zou kalmerend kunnen werken. We zouden onze kundige weerman Peter Kuipers Munneke bij wijze van een bijdrage aan de wereldvrede als bezoldigd volkskalmeerder kunnen uitzenden.

 

somber

het zilver van de kille zon
strijkt over de verre rivier
trage rimpels onder ‘n lage hemel

de zwellende wolkenmassa’s
zullen de wereld kleiner maken
de horizon doen verdwijnen

dit land wacht gelaten en huiverend
op de terugkeer van de lente,
de roep van hoge voorjaarsvogels,

het stralen van margrieten in ’t groen,
op de verlossing uit somb’re zompigheid,
aan het einde van een te lange winterslaap

 

 

Intussen leveren zelfs sombere dagen mooie plaatjes op, de schoonheid van de somberheid zal ik maar zeggen. En als je van al die regen genoeg hebt, als je eindelijk het somberheidsverzadigingspunt wel hebt bereikt, denkt dan vooruit: nog even en dan bloeit alles weer uitbundig. Dat is altijd zo geweest en zo zal het wel blijven. Leve het komende voorjaar!

 

IMG 2600 2 Aangepast

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.