Therapeutische koeën, koeden of koeien

koeënkoe (1)

groot rustig nuttig
herkauwend naar ons kijkend
alles heerlijk traag

soms denken ze menselijk
zijn blij gewoon koe te zijn

Waarom is het meervoud van roe niet roeien maar roeden, het meervoud van koe niet koeden of koeën maar koeien? Wie het weet mag zeggen en eigenlijk is het gewoon gezeur, je kunt overal wel een punt van maken. En dat hebben koeien nu voor op de mens, de zogenaamde heer of vrouw van de schepping, die dat wel doet.

Als je hoofd vol zit met allerlei warrige, onsamenhangende, frustrerende en nutteloze gedachten, moet je eens een poosje bij een kudde koeien op bezoek gaan. Ze komen altijd nieuwsgierig, het zijn tenslotte dames, naar het hek. En dan gewoon een beetje kijken, wat tegen ze leuteren, ze zeggen het toch niet verder, en als je dat kunt of durft een wijsje neuriën of fluiten.

Vinden ze leuk, koeien schijnen ook meer melk te geven bij het horen van klassieke muziek, vooral die van Mozart. Probeer het adagio eens uit zijn klarinetconcert. Makkelijk te vinden op YouTube, onvergetelijk mooi en je raakt het nooit meer kwijt.

Het gedichtje is een tanka: 5, 7, 5, 7, 7 lettergrepen. Een dichtvorm uit Japan. De foto's zijn van pinken, jonge koeien, die nòg nieuwsgieriger zijn dan de volwassen dames in de wei.

 

 

koe (2)

koe (3)

koe (4)

koe (5)

koe (6)

koe (8)

koe (9)

koe (10)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.