Op een mooie herfstdag

kleinkinderen 9In de herfstvakantie zijn veel opa’s en oma’s aan de beurt met oppassen op hun kleinkinderen. Wij ook, we doen het graag, we zien ze graag komen, maar als ze weer gaan vinden we dat eerlijk gezegd ook niet zo erg. Wij hebben het geluk dat onze 13-jarige Linde ontzettend graag haar jongere neefje en nichtje een beetje bemoedert; ze zorgt zo altijd voor een ontspannen sfeer, iedereen is blij met elkaar. Wij zijn rijk gezegend.

De wereld is anders als je oppast: in het bos worden dingen gezien die jij nooit opmerkte, enerzijds worden vragen gesteld die je niet spontaan kunt beantwoorden en anderzijds wordt er een verrassende feitenkennis gespuid. Wisten jullie bijvoorbeeld dat tonderzwammen vroeger werden gebruikt als lucifers? De ijsman Ötzi, hij werd in de Italiaanse Alpen ontdekt na daar 5300 jaar te hebben gelegen, had heel veel spullen bij zich, waaronder stukken van de tonderzwam. Leve zo’n spreekbeurt.

Al met al hadden we zomaar ‘n geweldige middag, daar in het hellingveen van Tongeren. De natuur is een boek dat altijd spannend is, maar dat je nooit uitkrijgt. Spannender dan dat reuzenrad, python of zo’n andere enge martelmachine in een pretpark. Zo krijg je in de rust ook gedachten over de toekomst, hoe ziet de wereld eruit als zij net zo oud zijn als wij? Mijn ouders waren van 1898 en 1900 en werden heel oud. Ze hebben met hun grote gezin van 8 kinderen veel meegemaakt, maar zij geloofden ondanks alles in de toekomst. Ik geloof dat wij dat ook maar moeten doen: geloven in de nieuwe generatie!

 

 

onze toekomst

 

lekker struinen in de natuur
onder de blauwe herfsthemel

rennen door het ritselend blad
door het goud van het najaar

gewoon blij zijn in onze bossen
met deze kinderen van de toekomst

een onbestemd perspectief is voor hen
maar wij geloven dat deze nieuwe generatie

beter op onze wereld zal passen
dan wij doen met ons politiek geleuter

over klimaatmaatregelen
die altijd door een ander
moeten worden genomen

 

kleinkinderen 1

kleinkinderen 2

kleinkinderen 3

kleinkinderen 4

kleinkinderen 5

kleinkinderen 6

kleinkinderen 7

kleinkinderen 8

kleinkinderen 9

kleinkinderen 10

kleinkinderen 11 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento