Griep

In november stond ik in de rij om een griepprik te scoren. Elk jaar sta ik weer in twijfel: wel of niet prikken? Er zijn artsen die de jaarlijkse griepprik volkomen onnodig vinden en er zijn er die er behoorlijk aan verdienen. Als ik die honderden meters lange rij zie in de Wilhelm Tellstraat, sluit ik me braaf aan bij de wachtende medemens, neem de prik en een appel in ontvangst en ga, zo denk ik goedgelovig, immuun naar huis.


Ik hoef de hele winter geen jas meer aan, kan rustig op de tocht gaan staan, niks kan me deren. Maar zo werkte het bij mij dus niet, want de griep heeft me dit jaar heftig en voor het eerst te pakken gekregen. Het schijnt dat er een paar te verwachten virussen in een spuitje worden gestopt en dan maar afwachten en hopen dat er geen onbekend virus de kans ziet je onderuit te halen. Dat is dit jaar bij veel mensen gebeurd. Sommige berichten gewagen zelfs van een spuitje dat de griep juist bevordert.

Dus het was koortsachtig rillen, klappertanden en bovenmatig zweten deze week en heel veel slapen. Maar nu gaat het beter, ik lees spannende boeken en laat me stiekem verwennen door mijn Ineke, de beste verzorgster aller tijden. Volgende week weer eens even naar buiten, maar wel goed uitzieken zegt iedereen. Het uitzicht in de ziekenkamer begint onderhand trouwens behoorlijk te vervelen.

Ik sta nog wel even in dubio:
Een winterslaap tot de eerste bloemen en de eerste jubelende vogels lijkt me ook niet gek, want voorlopig blijft het elke dag Blue Monday…
immuun


jarenlang in de rij staan voor een prik en een appel
jarenlang denken dat je griepwerend pantser hebt

en opeens koorts, klappertanden rillen en zweten
‘t griepvrije pantser vertoont verborgen gebreken

eindelijk komt er verlichting, de koorts wordt minder
net als de storm en er worden weer boeken gelezen

nog even dan ben ik weer een gezond man zonder koorts
en speel met wat kilo’s minder weer lekker buiten in de wei

maar misschien toch nog een maandje wachten tot de eerste echte lentebodes…..Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.