Top 2000 op de IJsseldijk

Enkele dagen per maand rijd ik, met veel plezier, als vrijwillig chauffeur op de buurtbus van Vorchten naar Wezep. Onderweg neem ik 2 soorten passagiers mee. De ene gaat bijna naast me zitten en kletst me de oren van de kop en de andere blokkeert elke conversatie door het gebruik van een headset.

Zaterdagmiddag 30 december was de laatste rit van 2017 en op het laatste moment stapte in Wezep een heel stil meisje zonder headset in, zij was de eerste, de laatste en de enige passagier. Zo heb je nog eens tijd om naar de Top 2000 te luisteren en binnen de eenzaamheid van de Mercedes ongehoord mee te brullen.

Het werd even stil bij nummer 367, November van Rowwen Hèze. Naast fanfareachtige meezingers heeft deze Limburgse band ook prachtige, beschouwende, rustige nummers zoals Werme Regen, de Zwarte Plak, Engel, De Peel in Brand en dus ook November.
De melodie is Iers, zo heerlijk weemoedig, eenvoudig en onvergetelijk.

De volledige tekst staat hier, het is een alledaags en dus mooi gegeven over een gemiste kans in de liefde.

‘Maar un blaad dat velt en un book giet dicht
Maar wat bleef, dat was ow gezicht……

…….Te vuul gedaogt te lang gewacht
Ik ging door op halve kracht’.

Zo is er dus altijd wel wat te beleven van Wezep tot Vorchten. Behalve mooie muziek heb je ook altijd een prachtig uitzicht op de mooiste rivier van Nederland, de IJssel. De laatste rit van 2017 was de mooiste van het hele jaar, vaak komt het plezier in onverwachte momenten.

Ik wens eenieder die dit leest ook in 2018 zulke mooie ogenblikken toe!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.