De beer is los

beer 2Vorige week woensdag was het zover, onze kleindochter Linde Catharina is 12 jaar geworden. Op die leeftijd krijg je al gauw opmerkingen dat je een grote meid wordt, wat ga je worden, je gaat steeds meer op je vader, moeder, opa en oma lijken en je krijgt ook de onvermijdelijke afgezaagde vraag of je al verkering hebt.

Wij hebben onze Linde daarom een leuke vriend gegeven: een reusachtige zachte en ongelooflijk vriendelijke knuffelbeer. Een vriend in voor- en tegenspoed, die altijd een luisterend oor biedt. Terwijl hij zo mijn favoriet stoel bezette deed hij me trouwens aan mijn knuffelbeer uit een heel grijs verleden denken.

De mens heeft iets met beren, zolang ze op veilige afstand blijven zijn het schattige knuffeldieren, laten we ze in een kinderversje broodjes smeren en vergapen we ons aan de zwaar gesubsidieerde miljonairspandaberen in de dierentuin. De melodie van het smeerliedje komt trouwens uit een werk van Mozart.

O ja, ik heb mijn knuffel- of teddybeer nog steeds, maar door gezegende omstandigheden verblijft hij al jaren verpakt in een verstikkende plastic zak in een doos op een hoge plank in de garage, geestelijk afgeschreven dus, maar niet helemaal.

Hij, ik weet zeker dat het een mannetje is, is gevuld met houtwol en als je op zijn buik drukte gaf hij geluid. Eerst was hij knalgeel, maar de fleur is er nu wel af, alleen achter de oortjes is nog wat geels te ontdekken.

Wat gebeurt er als ons 12-jarige meisje, hopelijk niet al te snel verkering krijgt? Stiekem hoop ik dat die reusachtige knuffel ooit weer bij ons in de stoel komt te zitten, werkeloos, maar niet afgeschreven. En aan Marktplaats durf ik al helemaal niet te denken.

 

een logé

’s avonds laat thuis komen
en je ‘t apelazarus schrikken
voor een dikke beer in je stoel

de hele avond en nacht zit hij daar
vriendelijk te lachen en zacht te zijn
je zou haast weer kind willen wezen

met zo’n zachte huisgenoot
die je nooit tegenspreekt
en altijd naar jou luistert

 

beer 1

beer 2

beer 3

beer 4

beer 5 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.