Het kruispunt

IMG 9011Veel verkeer op het kruispunt bij de Naald in Apeldoorn afgelopen zondagmiddag. Er werd veel getoeterd en geroepen en er werd duimen opgestoken. Normaal associeer je dit met agressie, maar hier gebeurde iets heel moois. Twee mannen staken borden op met teksten “HET KOMT GOED” en “HOUD VOL”. Op de kruising heerste even een zweem van positivisme, vrijwel iedereen reageerde spontaan op de teksten en de opgestoken duimen van het duo.

 

Dit zijn 2 van de 15 acteurs van het Apeldoornse acteursbureau Top Typetjes; door de crisis worden ze niet meer gevraagd op evenementen en daarom zijn ze letterlijk op straat gaan staan. Ze spelen hun rol vol overtuiging, zo kun je als werkloze iets betekenen voor de ander. Leve de sympathieke optimisten, de werkers in de zorg en allen die zichzelf wegcijferen voor de medemens. Deze crisis brengt bij velen het goede aan de oppervlakte.

 

het kruispunt

de mensheid heeft de gave van keuzes maken
op elk kruispunt in dit geschenk van het leven

in tijden van nood strijden emoties om ‘t hardst
verdriet, boosheid, angst, egoïsme, pessimisme

maar ‘t goede overwint, betrokkenheid, medeleven,
empathie, optimisme, wij zijn beter dan gedacht

leve de mensen die goede keuzes maken
zonder hen zou deze crisis eeuwig duren

houd vol, het komt goed!

 

IMG 9011

IMG 9008

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.