epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Laatste reacties

Henk, fraaie foto's van een goed gepositioneerde fotograaf. De Natuur zal j...
Bert Otterspeer, dank voor je tip, ik heb het daar gemeld.
Groeten, Bert H...
Lammert ut geweer an de rugge ze luusterd nooit.
https://lms.nederlandslicht.nl/epe/outages/report
Wel eens gebruikt, wordt...
Het voormalige boerderijtje van Drikus en Wim van Schoonhoven Hofmeijer. He...

Zoeken

Eper paardensportdorp één groot openluchtrestaurant

p4d 4De Eper Paardenvierdaagse is een mega-evenement dat z’n gelijke niet kent in de regio. Voor paardensportliefhebbers was dat met vier schitterende routes al járen zo, maar daarnaast heeft de vierdaagse zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een totaal-evenement met tal van nevenactiviteiten. Als je jubileert, word je geacht extra uit te pakken en de vraag is dan ook wat dit festijn volgend jaar bij de 25ste aflevering nog meer kan doen.

Werp een blik op het programma en je ziet wat er allemaal georganiseerd is. De activiteiten zijn er vooral ook op gericht om de bevolking te laten meegenieten. De organisatoren willen dat het niet alleen een feest is voor paardensportliefhebbers die tot van over de landsgrenzen naar Epe komen, maar dat ook de eigen bevolking er plezier aan kan beleven. Het is geen wonder dat steeds meer mensen uit Epe en wijde omgeving dat doen. Niet alleen langs de routes, maar ook op het start- en finishterrein.

Het is allemaal tip top geregeld. Neem nou vanavond. Vele honderden mensen genoten met volle teugen van de ‘braai’ in het paardensportdorp aan de Officiersweg. Voor 12 euro kon iedereen zich in een gezellige sfeer tonnetje rond eten met tal van warme en koude lekkernijen die in overvloed klaar stonden. En na afloop konden in de feesttent de beentjes van de vloer met muziek van het duo Two for you. Absoluut voor herhaling vatbaar, gezien de massale deelname.

Een extra attractie voor velen was de komst van de populaire weerman Piet Paulusma, die als altijd gewillig poseerde met iedereen die met hem op de foto wilde. Na een praatje met Oscar Streppel en Ruud Jager van de organisatie brulde hij een keer wie voor de camera ‘Oant Moarn’ wilde zeggen en de mensen stroomden massaal toe. Vanavond te zien op SBS 6 en later op zijn eigen site.

Morgen is de apotheose, met een rit die deels over het Artillerie Schietkamp leidt, daarna de feestelijke intocht waarvoor de meeste van de 500 deelnemers zichzelf en hun viervoeters fraai uitdossen en als afsluiting een feestavond met Osstré Music in het ‘dorp’ aan de Officiersweg.

Daarna verheugen de deelnemers zich al weer op de 25ste editie. Het enige schier onoplosbare probleem waarmee de Stichting Eper Paardenvierdaagse kampt, is dat de belangstelling heel veel groter is dan de maximaal 500 ruiters en menners die kunnen meedoen. Ze kunnen zich op een dag begin januari vanaf 6.00 uur aanmelden en honderden mensen gaan vroeg uit de veren om dat meteen te doen, in de hoop dat ze ingeloot worden. Want de Eper Paardenvierdaagse, die wil je als ruiter of menner niet missen.

p4d 1

Even onder de verkwikkende koude douche.

p4d 3

Piet Paulusma interviewt Oscar Streppel (links) en Ruud Jager over de Paardenvierdaagse.

p4d 2

Een bataljon fotografen flankeert Piets cameraman.

p4d 4

En vanuit Epe: ,,Oant moarn!!!!''

p4d 5

Al vroeg in de avond was het gezellig druk.

p4d 6

p4d 7

Een appeltje voor de dorst.

p4d 8

Eén mk (in plaats van pk) voor de wagen.

p4d 9

Dat is nou een gezamenlijke maaltijd.

p4d 11

,,Oh, lekker, dat koude water op m'n toet.''

p4d 12

,,Dank je wel lieverd! Hier, heb je ook wat.''

p4d 13

De twee paarden zitten er al in, nu de kar nog. Thuis alles en iedereen er uit, morgen alles en iedereen er weer in voor de laatste rit.

p4d 14

De braai is begonnen. Lange rijen voor het warm en kouf buffet.

p4d 15

p4d 16

p4d 17

De eerste danslustigen van de avond.

p4d 18

p4d 19

Het dorp. Nauwelijkt zichtbaar is de enorme tent op de achtergrond.

p4d 20

Het wachten werd beloond: keus volop.

p4d 21

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Oscar

    Erg leuk om hier aan mee te mogen werken, en Epe op een positieve manier als recreatieve paardensport plaats op de kaart te zetten.
    Op naar de volgende " uitdaging "
    Vanavond ( 16 juni ) nog weer de geweldige intocht in het dorp Epe en het zit er alweer op.
    Daarna alweer aan de gang voor de 25ste keer.

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.