Agenda

Gezegend op pad voor de Sint Hubertusrit

HubertusritJachthoornblazers, broeders van het Sint Maartensgilde, een pastoor, ruiters, menners, paarden en pony’s. De combinatie is onmiskenbaar goed voor het officiële startsein van de Sint Hubertusrit, vanmorgen bij de niet meer als zodanig in gebruik zijnde RK Kerk aan de Hoofdstraat. Na enige vertraging – de pastoor was tien minuten te laat – trokken ongeveer 35 rijtuigen en net zo veel ruiters langs de kerk om zich met wijwater te laten besprenkelen. Mijn camera legde evenals talrijke andere het jaarlijkse tafereel vast.

Hubertusrit (1)

Hubertusrit (2)

Hubertusrit (3)

Hubertusrit (4)

De Vlijtbloazers.

Hubertusrit (5)

Hubertusrit (6)

De pastoor wenste alle deelnemers een veilige, mooie rit en behouden thuiskomst.

Hubertusrit (7)

Verschillende paarden werden behoorlijk onrustig van de drukte en vooral 'die man met dat water'.

Hubertusrit (8)

Hubertusrit (9)

Hubertusrit (10)

Hubertusrit (11)

Hubertusrit (12)

Hubertusrit (13)

Hubertusrit (14)

Hubertusrit (15)

Hubertusrit (16)

Hubertusrit (17)

Hubertusrit (18)

Hubertusrit (19)

Ook deze (jacht) hond werd gezegend.

Hubertusrit (20)

De bezemwagen is bij activiteiten met veel paarden in het dorp een poepruimwagen.

 

De ruiters en menners reden in perfecte weersomstandigheden een bosrijke rit - genoemd naar de beschermheilige van de jacht - van ongeveer 25 kilometer, die eindigde bij het Hippisch Centrum. Daar konden ze genieten van een wildbuffet.

Zie ook hier.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Een verhelderend verhaal over het megalomane beleid van Leisurelands, de eigenaar van o.a. het Kievitsveld in Emst staat in de NRC.Zien we vanmorgen twee wielrenners op de Dellenweg van wie het lijkt alsof ze een straalmotor op hun fiets hebben. Het zijn Hein Otterspeer en Jan Smeekens van de schaapsloeg van Jumbo Visma, de ploeg van de even verderop langs de kant staande Jac Orie, die haar tweede trainingskamp van het nog prille seizoen in Epe houdt. Toch een apart idee: de zomer moet nog beginnen en de schaatsers zijn al in training. Respect!Maandagavond stak een grote rotte wilde zwijnen ter hoogte van de Eper Veste de Kamperweg over richting dorp. De burgemeester: 'Iemand heeft weer eens een hek open gezet.'Zie je wel! Een voorlieger van de gemeente zegt het ook: ,,Dat komt doordat hekken soms open blijven staan''. Ooit gehoord van de 'sluis'? Moeilijk hè, fouten toegeven. Het is onderhand te vergelijken met een dronken automobilist die tegen een boom rijdt en de boom daarvan de schuld geeft. Ze hebben daar allemaal lange neuzen, net als Pinokkio. 

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.