Gisola Emster Veldtoertocht voor iedereen een topper

foto 9 Veldtoertocht CustomDe 17e editie van de Gisola Emster Veldtoertocht is zaterdag weer succesvol. Met de start en finish op sportpark ’t Hanendarp van vv Emst kwamen, ondanks dat het zaterdagmorgen wat druilerig was, toch maar liefst 837 mountainbikers naar Emst. De deelnemers kwamen uit heel Nederland. Zo kwamen ze uit Leidschendam, Maassluis, Hoorn, Groningen, maar ook uit Oldebroek, Harderwijk en de omgeving van Emst. Zelfs kwamen er mountainbikers uit Duitsland, o.a. uit het plaatsje Wesel. Opvallend was dat dit jaar veel dames en kinderen aan de start verschenen.

Lees meer...

WIOS tevreden met ruim 750 wandelaars

hktwios 9Zaterdag en zondag werd voor de 56e maal de Veluwe Herfstkleurenwandeltocht gehouden. Na een natte en onstuimige week en slechte weersvoorspellingen is de organiserende wandelsportvereniging WIOS Epe tevreden met op zaterdag 327 en zondag 427 wandelaars.

Lees meer...

Eerste editie van Frans Festijn trekt duizenden bezoekers

Frans 3“Wat een heerlijke sfeer en wat een goed thematisch uitgewerkte fair”, verzucht een genietende bezoeker van een Frans Festijn. Zij, en vele duizenden bezoekers met haar, waanden zich door het effect van de zonnebloemen, de vele lavendel, de lange tafels met wapperende kleden en de klanken van de accordeon in Frankrijk. Maar in werkelijkheid waren ze afgelopen weekend in het park van kasteel d Cannnburch.

Lees meer...

Intocht 24e Eper Paarden4daagse (vervolg)

Gisteren plaatste ik het eerste deel van de intocht van de Eper Paarden4daagse van afgelopen vrijdagavond. Dit is al 24 jaar een afsluiting van een evenement wat zijn weerga niet kent. Gekscherend heb ik een aantal toeschouwers genoemd van, misschien wel meer dan 1000. Iedereen die er is wezen kijken naar deze bonte stoet van ruiters en menners met hun paard(en) weet natuurlijk wel beter. Dan nu het tweede en laatste deel van deze feestelijk intocht.

2

Lees meer...

Intocht 24e Eper Paarden4daagse

Wat een feest weer gisteravond, een bonte optocht van meer dan honderd al dan niet fraai uitgedoste ruiters en menners trokken met hun paard(en) door het centrum van Epe. Het centrum van Epe waar, ik heb ze niet geteld, zeker meer dan 1000 mensen op de been waren om dit spektakel te aanschouwen. Uiteraard was ik er ook één van en heb ook nog wat plaatjes voor u geschoten. Morgen plaats ik nog zo'n zelfde aantal foto's.

1

Lees meer...

Eper paardensportdorp één groot openluchtrestaurant

p4d 4De Eper Paardenvierdaagse is een mega-evenement dat z’n gelijke niet kent in de regio. Voor paardensportliefhebbers was dat met vier schitterende routes al járen zo, maar daarnaast heeft de vierdaagse zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een totaal-evenement met tal van nevenactiviteiten. Als je jubileert, word je geacht extra uit te pakken en de vraag is dan ook wat dit festijn volgend jaar bij de 25ste aflevering nog meer kan doen.

Lees meer...

Eper paardenvierdaagse walhalla voor ruiters en menners

paardenvierdaagse 17 Custom

Vanmiddag eens even sfeer gesnoven bij de Paardenvierdaagse. Altijd leuk en zeker met dit weer. Je ziet de mensen genieten en de deelnemers zien hun paarden en pony's dat ongetwijfeld ook doen. Het weer en de route waren natuurlijk fantastisch. Ik maakte wat foto's in Tongeren en omgeving. De deelnemers reden door naar Het Verscholen Dorp, waar een pleisterplaats was ingericht. Aansluitend heb ik nog een kijkje genomen op het start- en finishterrein, waar de organisatie het beste paard  van stal heeft gehaald en Bert Hanekamp een fotoserie heeft gemaakt die later op deze site te zien zal zijn. Wat me elk jaar weer opvalt bij die paardenmensen is dat ze één grote familie vormen, of ze nu op een luxe wagen met een vierspan ervoor zitten, op een zadel of op een karretje met een kleine pony ervoor. Dat zorgt voor een heerlijk relaxt sfeertje van mensen die dezelfde liefhebberij met elkaar delen. Kortom, in alle opzichten een topevenement, warm aanbevolen om er op een mooi plekje of op het start- en finishterrein aan de Officiersweg van mee te genieten. Klik hier voor alle benodigde informatie.

Lees meer...

Subcategorieën

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.