Eerste editie van Frans Festijn trekt duizenden bezoekers

Frans 3“Wat een heerlijke sfeer en wat een goed thematisch uitgewerkte fair”, verzucht een genietende bezoeker van een Frans Festijn. Zij, en vele duizenden bezoekers met haar, waanden zich door het effect van de zonnebloemen, de vele lavendel, de lange tafels met wapperende kleden en de klanken van de accordeon in Frankrijk. Maar in werkelijkheid waren ze afgelopen weekend in het park van kasteel d Cannnburch.

Lees meer...

Intocht 24e Eper Paarden4daagse (vervolg)

Gisteren plaatste ik het eerste deel van de intocht van de Eper Paarden4daagse van afgelopen vrijdagavond. Dit is al 24 jaar een afsluiting van een evenement wat zijn weerga niet kent. Gekscherend heb ik een aantal toeschouwers genoemd van, misschien wel meer dan 1000. Iedereen die er is wezen kijken naar deze bonte stoet van ruiters en menners met hun paard(en) weet natuurlijk wel beter. Dan nu het tweede en laatste deel van deze feestelijk intocht.

2

Lees meer...

Intocht 24e Eper Paarden4daagse

Wat een feest weer gisteravond, een bonte optocht van meer dan honderd al dan niet fraai uitgedoste ruiters en menners trokken met hun paard(en) door het centrum van Epe. Het centrum van Epe waar, ik heb ze niet geteld, zeker meer dan 1000 mensen op de been waren om dit spektakel te aanschouwen. Uiteraard was ik er ook één van en heb ook nog wat plaatjes voor u geschoten. Morgen plaats ik nog zo'n zelfde aantal foto's.

1

Lees meer...

Eper paardensportdorp één groot openluchtrestaurant

p4d 4De Eper Paardenvierdaagse is een mega-evenement dat z’n gelijke niet kent in de regio. Voor paardensportliefhebbers was dat met vier schitterende routes al járen zo, maar daarnaast heeft de vierdaagse zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een totaal-evenement met tal van nevenactiviteiten. Als je jubileert, word je geacht extra uit te pakken en de vraag is dan ook wat dit festijn volgend jaar bij de 25ste aflevering nog meer kan doen.

Lees meer...

Eper paardenvierdaagse walhalla voor ruiters en menners

paardenvierdaagse 17 Custom

Vanmiddag eens even sfeer gesnoven bij de Paardenvierdaagse. Altijd leuk en zeker met dit weer. Je ziet de mensen genieten en de deelnemers zien hun paarden en pony's dat ongetwijfeld ook doen. Het weer en de route waren natuurlijk fantastisch. Ik maakte wat foto's in Tongeren en omgeving. De deelnemers reden door naar Het Verscholen Dorp, waar een pleisterplaats was ingericht. Aansluitend heb ik nog een kijkje genomen op het start- en finishterrein, waar de organisatie het beste paard  van stal heeft gehaald en Bert Hanekamp een fotoserie heeft gemaakt die later op deze site te zien zal zijn. Wat me elk jaar weer opvalt bij die paardenmensen is dat ze één grote familie vormen, of ze nu op een luxe wagen met een vierspan ervoor zitten, op een zadel of op een karretje met een kleine pony ervoor. Dat zorgt voor een heerlijk relaxt sfeertje van mensen die dezelfde liefhebberij met elkaar delen. Kortom, in alle opzichten een topevenement, warm aanbevolen om er op een mooi plekje of op het start- en finishterrein aan de Officiersweg van mee te genieten. Klik hier voor alle benodigde informatie.

Lees meer...

Avondvierdaagse Epe zeer succesvol verlopen

avondvierdaagse 12Vrijdag is de Avondwandelvierdaagse van de wandelsportvereniging WIOS Epe feestelijk afgesloten met een intocht door het dorp, waarbij voor het gemeentehuis het defilé werd afgenomen door wethouder Erik Visser en echtgenote, afgevaardigde van KWBN regio GLD, Theo Hennekes en vertegenwoordigers van de organisatie.

Lees meer...

Moeders & wielen

 DSF4255 copyGistermiddag vond in het kader van de moederdag activiteiten in het centrum van Epe de eerste 'Moeders & Wielen' plaats. Ruim honderd young- en oldtimers, motoren en trucks stonden opgesteld in de Hoofdstraat en op het Horecaplein. Dat dit veel publiek zou trekken was te verwachten, ook vanwege het toch wel mooie weer. Men kon moeders opgeven voor een ritje in één van de oldtimers. De bedoeling is dan ook om hier een jaarlijks wederkerend evenement van te maken, wat ik alleen maar toejuich en dan nog meer muziek er bij. Wat nu eigenlijk wel ontbrak was de traditionele kunstmarkt, die ook altijd op deze dag gehouden werd. Verder werd door de ondernemersvereniging een drankje en een hapje aangeboden en er was muziek. Aan het eind van de middag kwamen alle voertijgen op twee of meerdere wielen als een optocht door de Hoofdstraat.

Lees meer...

Koningsfeest in Epe 2017

Naast de foto's van de Koningsoptocht die hier staan, heb ik zo links en rechts ook nog wat andere foto's gemaakt de afgelopen dagen. Opvallend vond ik die enorme patserige tent op het horecaplein. Gelukkig zat het weer tijdens dit gebeuren eigenlijk nog wel mee. Hier onder staat een kleine greep uit de foto's die ik heb gemaakt.

Lees meer...

Subcategorieën

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.