Twee bouwwerken

0Gisteren heb ik twee Eper bouwwerken bezocht, eentje waar men aan het begin staat, en eentje waar men al behoorlijk ver gevorderd is.

De eerste die ik bezocht heb was De Klaarbeek en de tweede, de Marktwand. Bij de nieuwe woonwijk De Klaarbeek is men met de infrastructuur bezig en het bouwrijp maken van de eerste te bouwen woningen. Het valt daar alleszins nog niet mee, want het is er nog steeds een enorme wateroverlast. Dat komt natuurlijk deels door het vele water wat er de laatste tijd gevallen is en deels omdat dat water er niet in de bodem zakt vanwege de oerbank die er aanwezig is. Een aantal pompen voeren nu het water af naar de beek. Maar binnenkort zal men er dan beginnen met die eerste woningen. Als je vanaf de Hoofdstraat de beek volgt - wel laarzen aan trekken - naar achter, dan valt het op dat het toch een enorm stuk grond is, waar die nieuwe wijk moet verrijzen. Ben benieuwd hoe het er straks gaat uitzien als die eerste woningen verrijzen.

Wat wel meer zichtbaar gaat worden hoe het er over een aantal maand uiteindelijk uit gaat zien, is de tweede bouwplaats die ik gisteren bezocht. Bij de ingang van de parkeergarage zijn nu ook de damwanden verwijderd en op de bovenste etages van de nieuwe Marktwand zijn nu ook enkele puntdaken zichtbaar. Her en der staan er ook overal kozijnen. Ook zit er nu al een dak boven de Franse Markthal. Een mooie naam voor deze hal vind ik 'Kuijthal', omdat die winkel er straks in komt. Het gaat daar op dat stukje Eper centrum erg hard, als je er een paar dagen niet bent geweest, dan sta je er versteld van hoe ver ze dan weer zijn gevorderd. Ben toch benieuwd hoe het er straks in juni, als het wordt opgeleverd allemaal uit gaat zien. Ik hoorde nu opmerkingen dat men het allemaal wel erg krap gaat vinden, maar dat is pas te zien als al het bouwmateriaal, gereedschap e.d. weg is. Wat mijns inziens wel krapper wordt als voorheen, is de Verbindingsweg, waar eerst een parkeerplaats was en nu dus in beslag wordt genomen door die Marktwand. Half dit jaar wordt alles dus duidelijker.

De Klaarbeek:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

De Marktwand:

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.