Plan "De Klaarbeek"

Eindelijk komt er schot in de realisatie van woonwijk "De Klaarbeek", nadat de eerste plannen en bijeenkomsten voor belangstellenden dateren van let wel, u leest het goed, 1997!

Dit jaar zal dan eindelijk de schop in de grond gaan, zoals dat heet. Het totale plan omvat 261 woningen, waarvan 127 huurwoningen. Het geheel moet in 2022 gereed zijn. Van plan tot realisatie heeft het dan totaal 18 jaar geduurd, niet slecht toch? In 1997 waren er een paar bijeenkomsten voor deze wijk in Restaurant Stern, maar veel van die belangstellenden zijn inmiddels al lang voorzien in hun behoefte. Je vraagt je af, hoe kan zo iets nou zo lang duren, waar ligt dat nu aan, bezwaren van omwonenden, verkeerde uitvoerende partners, politiek? Wie het weet mag het zeggen.

Verschillende borden stonden er op deze plek.

Zo zal het uiteindelijk moeten worden.

Wel vreemd dat het gehele oppervlak weer omheind is en er weer paarden en koeien lopen.

Als altijd bij een nieuwe wijk zal er eerst een infrastructuur worden aangelegd, zoals onder andere riolering, wegen, waterleiding en electra. Zoals het er nu uit ziet zorgt de gemeente Epe voor aanpassing van de kruising Hoofdstraat met de Vegtelarijweg. Ook is in het totale plan de verhuizing van de ijsbaan opgenomen. Deze zal een kwartslag worden gedraaid en komt dus gedeeltelijk achter garage Broekhuis te liggen. De gemeente Epe zorgt voor de verplaatsing, betaalt de aanleg van groen en verlichting. Ik heb er deze week een kijkje genomen en als je zo over het water kijkt dan ziet het er prachtig uit. Alleen jammer dat het dit jaar met de vorst niet zo wil lukken. Het is, als er geschaatst kan worden, een volledige 400 meter wedstrijdbaan. Er kunnen dus officiele wedstrijden worden geschaatst. Ook de accomodatie, opslag, kantine enz. is er prima voor elkaar. In de nieuwe situatie zal de baan echter kleiner worden en zal geen 400 meter baan meer zijn, ook zorgt de gemeente niet voor een nieuwe accomodatie. Dit kun je zo'n vereniging toch niet aandoen, waar zoveel mensen plezier aan beleven.

De nieuwe baan komt tot aan het witten spandoek met de naam Broekhuis.

De westzijde van de huidige baan.

De nieuwe baan komt dus achter garage Broekhuis en hier achter de woningen te liggen.

Als er geschaatst kan worden ligt er een prachtige ijsvloer en wordt er een 400 meter baan uitgezet door allemaal vrijwilligers:

Daarna is het genieten en nog eens genieten:

Tot slot een breedbeeldfoto van de huidige situatie:

IJsbaanPanoIJsbaanPanoIJsbaanPano

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento