Het nieuwe Eper centrum (2)

 2083500 copyHet duurt nu niet lang meer dat er een einde komt aan al die verbouwingen en aanpassingen die het Eper centrum heeft ondergaan de laatste jaren.

Het is allemaal best mooi geworden, alles is ook opnieuw bestraat en ziet er allemaal heel strak uit. Getuigen hier van zijn, die (onbenullig) grote bank die eigenlijk veel te dicht op de parkeerplaats staat en die zogenaamde fietsrekken – tenminste als die daarvoor door moeten gaan - die her en der staan. Je bent haast geneigd om het woord stedelijk te gebruiken, want daar gaat het nu toch een beetje op lijken. Zelf hou ik ook wel van een strakke vormgeving, niets mis mee, maar we wonen wel in een dorp en dat dorpse karakter is toch wel een beetje zoek. Logischerwijs praten mensen daar over en ik hoor ook verschillende op- en aanmerkingen in de wandelgangen. Feit is dat vooral de bestrating een eenheidsworst is geworden met eigenlijk uitsluitend rode klinkers, met uitzondering van die brede strook op De Markt. Er ontbreekt nu iets waar de mensen van zeggen: Wauw, wat is dat mooi. Die wauwfactor kan eigenlijk alleen worden gezegd van de nieuwe Marktwand. Over die glazen bak is al zo veel gezegd, die had er nooit gebouwd moeten worden. Er gingen ook veel stemmen op om van de hele Hoofdstraat vanaf ingang Beekstraat tot aan de hoek bij Zeeman wandelgebied te maken, maar dat hebben logischerwijs de ondernemers tegen gehouden. Feit is wel dat door al die rode klinkers in het centrum eigenlijk geen onderscheid is tussen voetgangersgebied en rijweg. Dit geldt zeker voor mensen die hier voor de eerste keer komen. Eper ondernemers verwachten hier dan ook problemen en willen er op aandringen dat de automobilisten er op worden gewezen om stapvoets te rijden als men De Markt uit rijdt de Hoofdstraat in. Wat hierin mogelijk is, laat ik zien in de laatste foto.

Een beknopt overzicht van het rode dorp:

 2013424

 2013425

 2013427

 2022247

 2083497

 2083500

 2022263

 2083505

 2083507

 2083508

 2083511

 2083514

 DSC0020

Eventuele suggestie om de snelheid te beperken:

 DSC3160 centrum3 copy

Links staan een aantal voetgangers die de bestuurder van de auto duidelijk maken: keurig hoor, chapeau, u houdt zich aan de snelheid.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.