Er komt schot in

 DSC1909 copyGisteren maar weer eens naar het Eper centrum gewandeld om de vorderingen bij en in de Marktwand en Markthal te bekijken.

Overal was men bezig met het inrichten van de winkels, zowel in de Markthal als in de Marktwand. Bij de woningen wordt ook nog druk gewerkt en er lopen her en der al talloze toekomstige bewoners rond. Op het Marktplein ligt alles open en is men bezig met het riool aanleggen. Ik liep daar en zag een viertal bekende mensen zwaaien vanaf een balkon van één der woningen op de eerste etage van de Marktwand. Of ik zin had om even boven te kijken, nou dat wilde ik wel. Het eerste wat mij opviel op die eerste etage was de enorm brede galerij aan de kant van de Verbindingsweg. Het is zo groot dat je er wel een potje kunt voetballen. Op diezelfde eerste etage is ook de berging voor de bewoners van de eerste en de tweede etage gesitueerd. Het één en ander houd wel in dat men met de fiets in de lift naar boven moet, wat bij de toekomstige bewoners ook al bekend was. Ik heb meteen gebruik gemaakt (nog bedankt dames) om vanaf het balkon een breedbeeldfoto te maken. De galerij op de tweede verdieping is aanzienlijk smaller, maar wel ruim genoeg.

 DSC1908

 DSC1911

 DSC1914

 DSC1921

 DSC1925

 DSC1926

 DSC1937

 DSC1934

 DSC1938

 DSC1940

 DSC1942

WerkzaamhedenMarktPanoWerkzaamhedenMarktPanoWerkzaamhedenMarktPano

Ik mocht gisteren ook een kijkje nemen in de nieuwe Dekamarkt. Allemachtig, was mijn eerste indruk, wat een giga winkel wordt dat voor Eper begrippen. Hier wordt met man en macht gewerkt voor de opening van volgende week, maar dat inrichten kan natuurlijk snel gaan, hebben we bij de transformatie van C1000 naar de Jumbo wel gezien. Overal staan al vitrines, stellingen enz. Een heel grote hoek wordt ingericht als versmarkt. Ik weet dat veel Epenaren met de auto boodschappen gaan doen, die dan waarschijnlijk hier gaan winkelen. Je rijd de parkeergarage in, zet een winkelwagentje op een loopband en je bent zo boven, droog en wel, mocht het regenen. Er zitten dan straks vier supermarkten, drie grote en één wat kleiner, bijna op een rij in het centrum, als dat maar goed gaat. De toekomst zal het leren.

 DSC1919

 DSC1947

 DSC1966

 DSC1962

 DSC1963

 DSC1964

 DSC1959

 DSC1965

Met bovenstaande plaatjes heeft u een beetje indruk hoe het er allemaal uit gaat zien.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento