Komt het allemaal nog wel vol?

 5192435 copyAls je zo eens door Epe wandelt, dan valt het op hoeveel winkels er eigenlijk recent en al langdurig leeg staan, of nog leeg komen te staan.

Je vindt dat verschijnsel natuurlijk overal, daar is Epe echt geen uitzondering op. Maar niet in iedere gemeente worden er zoveel winkels bijgebouwd als in Epe. Mensen op straat hoor je er morrend over of het allemaal nog wel goed gaat komen met al die leegstaande winkelpanden. De ondernemers hebben natuurlijk ook te maken met het internet dat steeds meer oprukt. Wat is er nu gemakkelijker dan in je eigen huiselijke omgeving je spullen te bestellen via verschillende internetaanbieders, het wordt dan wel aan huis gebracht. Met dit gegeven in het achterhoofd zal het winkelbestand overal afnemen. Internetbestellingen zijn vaak ook goedkoper, men zegt dan ook wel eens ben geen dief van de eigen portemonee te willen zijn. Natuurlijk hield men ook de hand op de knip vanwege de crisis. Is natuurlijk ook allemaal wat voor te zeggen, maar dat gaat dan weer ten koste van de vaak kleine plaatselijke ondernemer. En niet te vergeten de huurprijzen rijzen voor dit soort ondernemers de pan uit, over koop nog maar niet te spreken.

Waar nagenoeg alle Epenaren het met elkaar eens zijn, is de totstandkoming van de Markthal; was die behoefte er eigenlijk wel? De achterliggende gedachte was dat deze markthal moet refereren aan de eierhal die ooit op de markt stond. In een groot deel van die Markthal zal Kuijt komen te zitten. Let wel, ik geef ze groot gelijk dat ze die stap nemen, ze komen daar op een mooie locatie. Had men niet beter kunnen wachten op de behoefte aan zo'n gebouw, het was er dan waarschijnlijk nooit gekomen. De gemeente Epe heeft nu een kans laten lopen om een schitterend Marktplein te creëren, met een mooi zicht op die toch wel prachtige gevels van de nieuwe Marktwand. Daar is iedereen het met elkaar over eens, dat dat een fraai beeld is met al die verschillende gevels. Dat zicht wordt nu voor een groot deel ontnomen door die Markthal, om maar niet te spreken van het uitzicht dat de bewoners van de Lindehove is ontnomen. Dat laatste is een rechtstreekse degradatie van het woongenot. Die Markthal is eigenlijk een te onbenullige glazen bak. Of de rest van de Markthal buiten Kuijt en Van der Wal Jolink vol zal komen, is ook nog maar de vraag. Net zoals de Marktwand, waar aan de kant van de Stationsstraat onder andere een kwalitaria zal komen, waar men nog een ondernemer voor zoekt. Verder komt er natuurlijk de Dekamarkt in en een Délifrance? Maar is dat allemaal genoeg om alles daar vol te krijgen?

Wat blijft is de leegstand elders in Epe. Een paar uitschieters die al lang leeg staan zijn het Van der Loo pand, Formido, de winkel van smederij Visser, Kippie en het pand naast de Piramide. Verder zijn er een paar van recentere datum die leeg staan en niet te vergeten een paar die nog leeg komen. Ik heb ze allemaal eens op een rijtje gezet.

 5192413

Het van der Loo pand, staat al tijden leeg.

 5192415

Het winkelpand van Visser de smid, staat ook al een tijdje leeg.

 5192418

Het gedeelte naast de Piramide, staat ook al een tijdje leeg.

 5192451

Formido pand, ook al een tijd leeg.

 5221323

Pand Montizaan, ook al weer een tijdje leeg.

 DSC1231

Waar Kippie zat, ook al een hele tijd leeg.

 5192419

Hier zat Koos van der Put tweewielers. Op het raam stond: 'Wij gaan verhuizen, ergens in Epe', maar niemand weet waar.

 5192430

Uw thuiszorgwinkel, nog niet zo lang leeg.

 5192431

Fotopol, sinds 1 januari 2015 leeg.

 5192433

Get Work, onlangs leeg.

 5192453

Schoenenreus, onlangs leeg.

 5192427

Middelink, bijna leeg.

 DSC1232

Hartskamp's Textiel, staat nog vol, maar is niet meer open.

 DSC1210

Van der Wal Jolink, komt binnenkort leeg.

 DSC1073

Kuijt, komt binnenkort ook leeg.

 DSC1071

Marktwand en Markthal, komen beide wel vol?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
Powered door Komento