Mijn Oener Tegengeluid: ga protesteren in Zwolle!

TrampoActie deel1 AangepastDe werkgroep Mijn Oener Tegengeluid (MOT) roept iedereen op om op 23 juni naar Park de Wezenlanden te gaan voor een landelijk protest tegen Lelystad Airport en de luchtvaartgroei. ‘De leefbaarheid in onze regio voor ons allen en voor toekomstige generaties staat op het spel! Daarom is het heel belangrijk dat we nu onze stem laten horen.’ Uiteraard wordt de oproep gedeeld door de vereniging Ons Mooi Epe (OME).

 

Het protest tegen de laagvliegroutes over de Veluwe zwelt aan. De actiebereidheid in Oene is groot, op 30 mei waren er maar liefst 60 gezinnen in Oene die meededen aan de oproep in de plaatselijke whatsapp-groep om van hun trampoline een treurige smiley te maken. Een fantastisch resultaat als je bedenkt dat deze ludieke actie zich in minder dan 24 uur als een olievlek verspreidde naar onder andere Epe, Heerde, Vaassen, Emst, Veessen, Zwolle en Klarenbeek. Een geweldig begin, vindt actiegroep MOT, het geeft volop energie om aan de alarmbel te blijven trekken, luid en duidelijk. ,,Het is namelijk echt nog niet te laat, want pas in november zal het kabinet een definitief besluit nemen. De leefbaarheid in onze regio voor ons allen en voor toekomstige generaties staat op het spel! Daarom is het heel belangrijk dat we nu onze stem laten horen.’’

TrampoActie deel1 Aangepast

TrampoActie deel2 Aangepast

Die mogelijkheid is er tijdens de demonstratie op zaterdag 23 juni in Zwolle. Voor vervoersvragen kan gemaild worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 23 juni slaan bewonersgroepen en milieu-organisaties de handen ineen om een stop op de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport en de luchtvaartgroei te eisen. In Zwolle spreken onder anderen oud-minister Jan Terlouw, Tweede-Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) en onderzoeker Leon Adegeest van HoogOverijssel. In zes steden rondom luchthavens gaan omwonenden, politici en vele anderen tijdens een landelijke protestdag samen de straat op: Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) en Greenpeace. Verschillende regionale actiegroepen die momenteel strijden tegen de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport ondersteunen de actie in Zwolle. Zij roepen iedereen die iets wil doen tegen de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport op om op zaterdag 23 juni om 13:00 uur naar Park De Wezenlanden in Zwolle te komen. Om een gezamenlijke vuist te maken tegen laagvliegen. Maar ook om de explosieve groei van het goedkope vliegen aan te kaarten, dat de luchtvaart er toe beweegt om steeds grotere delen van het luchtruim in gebruik te nemen. Met alle gevolgen van dien voor mens, natuur, klimaat en regio’s.

Door deel te nemen aan deze actiedag kan iedereen zélf aan de landelijke politiek laten zien wat hij of zij er van vindt: de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport moeten van tafel. Maar ook: de uitzonderingspositie van de luchtvaart, die leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en extreem lage ticketprijzen, is niet langer houdbaar. Gezamenlijk roepen de organisaties de overheid op om de laagvliegroutes te stoppen en de eindeloze groei in de luchtvaart in te ruilen voor betere en duurzame alternatieven.

De bijeenkomst in Zwolle start om 13.00 uur in Park de Wezenlanden aan de Wethouder Alferinkweg. Het podiumprogramma in het park vindt plaats tussen 13.00 en 14.00 uur, waarna een voettocht volgt richting het Oude Gemeentehuis. Podiumacts worden afgewisseld met pitches van onder meer:
· Jan Terlouw, voormalig minister van Economische Zaken en voormalig Commissaris der Koningin in Gelderland
· Leon Adegeest, onderzoeker van HoogOverijssel en aangesloten bij Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL)
· Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid namens GroenLinks
· Anna Schoemakers, directeur van Greenpeace Nederland
Het actuele sprekersprogramma is te vinden op: http://stopluchtvaartgroei.nl/zwolle/. Hier kan men zich ook aanmelden voor de bijeenkomst en zo op de hoogte gehouden worden van het programma.

Iedereen wordt aangeraden zoveel mogelijk met openbaar vervoer of de fiets te komen.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento