Oproep: stuur Kamerleden nog gauw een mailtje

Gegoochel met vliegroutes, -hoogtes en –snelheden maken het er allemaal niet duidelijker op waar wij in deze regio aan toe zijn als het vliegverkeer vanaf en naar Lelystad Airport geïntensiveerd wordt. Eén ding staat wel vast: ons woongenot wordt in hevige mate aangetast als het zo ver is. ,,Jullie wonen hier straks in een hel’’, voorspelde iemand onlangs die op dezelfde afstand van Schiphol woont als wij in Epe van Lelystad. Allerlei acties zijn ondernomen om de Tweede Kamer en Staatssecretaris Sharon Dijksma op andere gedachten te brengen. Daar komt er nog een bij: we kregen het verzoek onderstaande oproep te publiceren. Uiteraard voldoen we daar aan.

Iedereen wordt opgeroepen een mailtje te sturen naar één of meer Kamerleden, die morgen over de nieuwe vliegroutes debateren. Het verzoek is nog geen besluit te nemen, maar eerst de herverdeling van het overvolle luchtruim af te wachten. Juist doordat het boven ons zo druk is, moeten de vliegtuigen vanaf Lelystad volgens Dijksma absurd laag over dit deel van de Veluwe vliegen. Dat moet anders kunnen als àlle vliegroutes anders zijn ingedeeld. Dus gauw even het tekstje onderaan kopiëren en mailen.Geachte volksvertegenwoordigers,

Wij maken ons grote zorgen over de gevolgen van het plan voor het lange laagvliegen van en naar Lelystad  Airport. Gevolgen voor onze leefomgeving, voor de rust en stilte in onze natuur, en ja, ook voor de waardedaling van onze huizen.
Het luchtruim zit op slot en is dringend toe aan herziening. Lelystad is nu eigenlijk een vliegveld zonder luchtruim. Daardoor moeten de vliegtuigen over de grond kruipen, over woonwijken en door stiltegebieden.
Daarom roepen wij u op om nu te besluiten: éérst herziening van het luchtruim, dan pas vliegen vanaf Lelystad!

Save Our Silience

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van de Vlekkert

  Laat ik het zo zeggen Daniel, wonen nota bene,,onder,,de Kaagbaan nog wel, op voorhand al geen sinicure en dan ook nog de TGV, die volgens mij toch echt niet verder gaat als het CS Amsterdam.
  En dan die blaffende honden en het wonen naast de Horsten, tja we hadden hier toch gewoon een discussie over te laag vliegende vliegtuigen ?
  Over doordraven gesproken, u was toch diegene die begon over de FvD, over een bindend referendum en de Oekraine enz.
  Het ging gewoon over een mailtje naar Kamerleden over de problematiek die ons bezig houdt.
  Voortaan bij reacties wat minder diep in het glaasje kijken, dan blijft het gewoon heel eenvoudig.
  Het is trouwens van de Vlekkert.

 • Daniël Verveer

  Beantwoordde: Jan van de Vlekkert

  Beste man, wat weet u van de TGV? Niet erg veel, dat blijkt. Die lijn loopt van Antwerpen langs Rotterdam, onder delen van het groene hart door... en komt ten oosten van Leiden weer boven de grond. Sterker nog : het kreng ligt daar nog verhoogt ook ; óver de A4 heen !
  Referentie aan "De Horsten" ; daar vliegt verkeer van de Kaagbaan omheen. Daar komt ook niets uit Lelystad of Rotterdam over, net als over het "Kleine Loo"... Snapt u het nu ? Ging dus nog altijd over laagvliegende vliegtuigen ! Maar misschien spreekt u uit ervaring wat dat glaasje betreft. Dat zou veel verklaren.

  En de brutaliteit om mij van dronkenschap te betichten. Beste man , zelfs nuchter slaat u al wartaal uit ! Het is overigens gewoon "mijnheer Verveer" voor u. Zover ik mij herinner heb ik u nooit in den lijve ontmoet.

 • Jan van de Vlekkert

  Nee hr.Verveer, gelukkig hebben we voor de Kerst geen verkiezingen. De komende coalitie is volledig dichtgetimmerd en zal weinig ruimte laten voor welk ,,hot item,, dan ook om daar een referendum over te houden.. Overigings, wat bedoelt u eigenlijk met een ,,hot item,,?
  Gaan we straks de maatschappelijke discussie voeren over de decibellen van een laagvliegend vliegtuig t.o.v. enig ander overlast ?
  Zoals die krengen vliegen wel laag maar die rot herrie van b.v . bladblazen moet gewoon kunnen. Natuurlijk hr. Verveer, ik charcheer een beetje maar ondertussen wordt vliegveld Lelystad in de toekomst onze tweede nationale luchthaven.
  Na het dicht slibben van de wegen., het overvolle spoor en de rest van de infra-structuur die volledig dicht zit, raakt het nu boven onze hoofden overvol, En dit alles tot meerdere glorie van onze economie. Voor een paar knaken naar onze vakantie bestemming maakt dat onze kinderen in de toekomst zullen zeggen; ,, Hee, pa en ma, het was vroeger toch zo stil op de Veluwe,,?
  Wat hr.Verveer is nou de clou van dit verhaal; kunnen we er nou gewoon eens niet van uitgaan, van genoeg is genoeg met onze economie, of gaan we in de toekomst oeverloos wauwelen over de inhoud van welk referendum dan ook.
  Aan het FvD zal het wel niet liggen. deze partij heb ik in de discussie de afgelopen dagen nauwelijks gehoord, net als de door u gewenste verkiezingen . Ook voor deze partij is luisteren naar de burger iets wereld vreemd. Zo kort in ons politieke bestel en dan zo snel al het gedachtegoed eigen maken is knap. Zelfs dhr.Baudet zal moeten schipperen tussen holle frasen en geloofwaardigheid.

  .

 • Daniël Verveer

  Beantwoordde: Jan van de Vlekkert

  Geachte heer Vlekkert, u draaft een beetje door. Laat ik het zo zeggen : ik heb 12 jaar onder de Kaagbaan gewoond... ...ik was het zat toen de TGV er óók nog eens bij kwam. Toen heb ik op de kaart gekeken en bedacht waar er nooit een vliegtuig laag zou hoeven vliegen.... ... ik had natuurlijk naast "De Horsten" moeten gaan wonen... ...dom, dom, dom... Daar hadden ze vast ook wat aan de blaffende hond van de buren gedaan. Hier '..moet het kunnen..' als zo'n beest zijn longen uitblaft dag & nacht tegen elke voorbijganger...

 • Jan van de Vlekkert

  Het bindend referendum is inmiddels dank zij D66 !!!!!! van de politieke agenda verdwenen. Het Oekraine verdrag is voor de meeste mensen een puzzelwoord en met de flamboyante Baudet was ook het fenomeen achterkamertjespolitiek een onderdeel van ons politieke spel gebleven..
  Het is n.l. onomwonden gebonden aan het coalitiefenomeen dat helaas in ons landje nou eenmaal gemeengoed is. Daar had stemmen op de F.v.D. geen zier aan veranderd.

 • Daniël Verveer

  Beantwoordde: Jan van de Vlekkert

  Ik heb D66 nooit serieus genomen. De oprichter was alcoholist dus die leefde continu tussen waas en werkelijkheid. Een volk krijgt de regering die het verdiend. Nog even en FvD is de partij met de meeste leden. Ik denk dat we pas kunnen zeggen of Baudet meedoet aan achterkamertjes politiek als hij dat effectief heeft gedaan. Het coalitiefenomeen is niet meer nodig als we het land democratisch gaan regeren met een referendum per politiek 'hot item'. De tijd zal het leren. Voor de kerst opnieuw verkiezingen ?

 • Daniël Verveer

  Had u allen FvD gestemd bij de tweede kamer verkiezingen, dan waren we nu van Rutte [ alias list&bedrog] af geweest, de Staatssecretaris was al lang en breed vertrokken, en met Baudet in de regering was ook Hans Alders in de coulissen verdwenen... Oh ja : en we hadden een regering gehad die voor het bindend referendum is en tégen het Oekraïne verdrag en tégen de achterkamertjes politiek die ons dit soort ellende oplevert.

 • Heleen

  Via de website ****://www.reddeveluwe.nl/ kun je met een druk op de knop alle Kamerleden een mail sturen.

 • Haverkamp

  Dijksma had een PVDA partijgenoot naar Apeldoorn gestuurd, HANS ALDERS, de salon socialistische, exhibitionistische zelf verrijkende, baantjesjagende kletsmajoor, die dacht het "klootjesvolk" een rad voor ogen te kunnen draaien...!

 • Riet Fennema

  in het mailadres van Azarkan en Corrie van Brenk staat een fout. Dit moet zijn: f.azarkan@tweedekamer.nl en c.vbrenk@tweedekamer.nl

Powered door Komento