Géén herrie boven ons: teken de petitie

‘Red de Veluwe’ is de inzet van een petitie waarin steun wordt gevraagd voor pogingen om te voorkomen dat de rust op de oostelijke Veluwe door de nieuwe vliegroutes vanaf Lelystad Airport ruw verstoord wordt door donderend geraas.

‘Vanaf 2019 stijgen en dalen massa’s vliegtuigen over grote delen van Gelderland en Overijssel van en naar het vergrote vliegveld Lelystad. Zes keer per uur, met donderend geraas, op nauwelijks een kilometer hoogte. De Veluwe wordt in het hart getroffen.’ Zo begin de petitie ‘Red de Veluwe – aanvliegroute naar Lelystad: kan hoger, móet hoger’ van Heerdenaar Mark Vroegindewey.

Iedereen die niet geconfronteerd wenst te worden met laag vliegende Boeings 373 en Airbussen 320 kan hier tekenen. Voor de actie is ook een facebookpagina gemaakt.

Het is niet de enige petitie tegen de nieuwe vliegroutes. Een oudere is van Hoogoverijssel, waar de terugkerende vliegtuigen straks laag over vliegen. Ook Teuge heeft er een.

Er zijn er meer en ook zijn in allerlei regio’s groepen bezorgde burgers actief, onder meer met het voorbereiden van processen tegen de overheid, waarvoor via crowdfunding geld wordt ingezameld.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.