Herrie boven ons: stilte voor de storm?

Raar dat je in deze regio nog steeds weinig hoort over de enorme herrie die ons staat te wachten als vliegtuigen vanaf Lelystad Airport vertrekken en met een bonk herrie over onze hoofden vliegen. Het is niet bepaald het gesprek van de dag.

Denken veel mensen zoals gebruikelijk dat het zo’n vaart niet zal lopen? Vindt niemand het erg? Denkt iedereen dat protesteren toch niet helpt? Denken veel mensen dat het wel zal meevallen? Waarom is bijna iedereen in deze strook van de Veluwe, van Wezep/Hattem tot en met Hoenderloo, stil, terwijl ze in de Zwolse wijk Stadshagen en het noorden van Overijssel, waar vergelijkbare geluidsoverlast is te verwachten, massaal in opstand zijn? Waarom staat een deel van Friesland, waar veel minder herrie dan bij ons te horen zal zijn, wel in brand en hoor je in dit deel van de Veluwe bijna niets? Wat is dat voor labbekakkerige houding?

Voor zover bekend treft alleen de vereniging Ons Mooi Epe voorbereidingen om de strijd aan te gaan en zich aan te sluiten bij bestaande verzetsgroepen. De vereniging wil ook constructief met lokale overheden samenwerken. Een reden temeer voor degenen die nog steeds geen lid zijn van deze succesvolle belangengroep, zich als de wiederweerga aan te melden als lid. Samen staan we sterk. Als niemand iets doet, klagen al de zwijgers van nu straks steen en been over de onophoudelijke herrie boven hun hoofden.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • narbos

    Triest mensen. Ik woon hemelsbreed 3 km van Rotterdam/Denhage airport of hoe het dan ook tegenwoordig mag heten. Kom al sedert jaren 80 regelmatig voor de rust naar jullie mooie gebied. Vroeger in de kroondomeinen heerlijke rust, op de leger helicopters na. Maar op een of andere manier hoort dat er net zoals het schieten bij her harde nu eenmaal bij. Sinds de vliegroutes van schiphol gewijzigd zijn is die rust al minder. Zelf op grote hoogte hoor je de vliegtuigen duidelijk overkomen. Als die heilloze plannen doorgaan kun je de stilte helemaal vergeten. Ik spreek uit ervaring. Wat dat betreft is het jammer dat de koninklijke familie niet meer in de buurt hun bivak hebben anders zouden de plannen zeker niet zo zijn uitgelegd. En ja mensen als men elders wel flink protesteert en in jullie omgeving niet, dan leggen ze de route nog wat meer over jullie gebied om de klagers elders tegemoet te komen. Dus ik zou zeggen het is de hoogste tijd.

Powered door Komento