Laatste reacties

Ventweg langs de S9 volgen vanuit Epe, richting Nunspeet. Juist voor de rotonde in Tongeren, met de afslag naar 't Harde, aan de rechterzijde in het b...
Hallo Willem,
Elly zat volgens mij in de klas bij mijn oudste broer Doede Keuning. Onze ouder waren bevriend met de fam. Van Doornum. Ook mijn vader ...
Op zoek naar Jeanette Jurriens kwam ik deze foto tegen. Haar ouders hadden vroeger een delicatessenzaak in Epe. Ze is waarschijnlijk rond 1952 geboren...
Goedemorgen!
Hoewel dit een oud bericht is, toch even proberen! Hebben jullie toevallig een adres voor mij? Dit lijkt mij een prachtige plek om te f...
Beste heer Van den Esschert,
Verrassend om op deze pagina iets over mijn grootvader te lezen! Ik weet dat hij ruim 20 jaar schoolhoofd in Epe is gewe...

Zoeken

Toelichting gemeente na uitzending EenVandaag

De gemeente Epe heeft gereageerd op de commotie over de recreatiewoningen. Aanleiding is volgens de gemeente de tv-uitzending van EenVandaag. Op haar website staat de volgende ‘toelichting’:

‘De televisie-uitzending van Een Vandaag op zaterdag 1 april jl. over bedrijfsmatige exploitatie van recreatiewoningen in onze gemeente roept vragen op bij een aantal inwoners. Dit merken we ook aan de reacties die we binnen krijgen. Voor ons aanleiding om een toelichting te geven.

De bedrijfsmatige exploitatie is een inspanningsverplichting die alle eigenaren van recreatiewoningen op recreatieparken hebben, om hun recreatiewoning voor 245 dagen per jaar te verhuren aan toeristen. Als eigenaar van een recreatiewoning op een recreatiepark, moet je dus een inspanning leveren om je woning beschikbaar te stellen aan toeristen. Hiermee voorkomen we dat kavels op recreatieparken apart worden verkocht of recreatiewoningen op parken permanent worden bewoond. Deze bedrijfsmatige exploitatie geldt overigens niet voor recreatiewoningen die ergens anders staan dan op een recreatiepark en ook als tweede woning zijn gebouwd.

De gemeente Epe heeft al jarenlang beleid dat recreatiewoningen op vakantieparken wisselend gebruikt moeten worden. Bovendien zijn deze recreatiewoningen geen tweede woning. Anders had de gemeente met de bouw van de recreatiewoning namelijk niet ingestemd. Als we dit beleid niet hanteren, dan zijn er minder overnachtingsmogelijkheden voor toeristen in onze gemeente. En minder toeristen heeft een negatieve invloed op toerisme in onze regio en de lokale economie. Toeristen geven namelijk meer geld uit en dit is belangrijk voor ondernemers in onze gemeente. Denk aan mensen die onze musea bezoeken, het kasteel, onze horecagelegenheden enz. Als gemeente willen we daarnaast onze recreatieparken toekomstbestendig houden of maken en gezonde en aantrekkelijke verblijfsrecreatie creëren. Epe is een toeristische gemeente en dit willen wij behouden en versterken.

Deze passage van bedrijfsmatige exploitatie staat sinds 2005 in ons Bestemmingsplan Buitengebied. Een nieuwe versie van het bestemmingsplan Buitengebied met dezelfde bedrijfsmatige exploitatie, is in de raadsvergadering van 23 februari 2017 opnieuw vastgesteld door de gemeenteraad. Deze vergadering is terug te zien via onze website epe.raadsinformatie.nl/live.

Het is vervelend als eigenaren van een recreatiewoning het gevoel hebben onvoldoende te zijn geïnformeerd. Makelaars, notarissen en uiteraard de gemeente zelf kunnen u alle informatie verstrekken rondom de aanschaf van een recreatiewoning. Laat u door verschillende bronnen goed informeren en mocht u vragen hebben over een recreatiewoning en de regels daarvoor, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0578.’

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van de Vlekkert

  Ondertussen probeert Nieuwe Lijn deze problematiek weer (toevallig?) te bagatelliseren door op hun site te vermelden dat Epe weer lagere lagere woonlasten voor eigen inwoners genereert.
  Een handig, maar subtiele manier om actuele problematiek van je af te schuiven, als of we zo dom zijn om daar in te trappen.
  Over menselijke aspecten en over diegenen die te maken hebben met de affaire rond de recreatiewoningen op deze site geen woord.
  Maar dat zijn we zo onderhand wel gewend. Als de cijfers maar kloppen dan is het goed.
  Maar gedenkwaardig wordt het pas dat Nieuwe Lijn deze cijfers ieder jaar vermeld omdat zij vinden dat onze inwoners recht hebben op, en ik citeer; OBJECTIEVE informatie en zij niet gebaat zijn bij onjuiste uitspraken en GEKNUTSEL met cijfers van anderen.
  Wie dat geknutsel op 2Vandaag heeft gezien van de wethouder zegt inmiddels genoeg.
  Het is dan ook beter dat de priet-praat op de site van Nieuwe Lijn voortaan maar als ongeloofwaardig moet worden gelezen.

 • RvD

  "Deze passage van bedrijfsmatige exploitatie staat sinds 2005 in ons Bestemmingsplan Buitengebied"
  beste gemeente ,
  Betreffende recreatiewoningen staan er al wat langer dan 2005 (enige tientallen jaren zelfs)
  U verandert de regel doorlopend en ook de raad van state had daar zo z'n mening over. Rabbit Hill ..weet u nog?
  De recreatiewoningen op betreffende parken worden al 10tallen jaren met particulier geld overeind gehouden. De gemeente Epe heeft daar geen cent in bijgedragen. Vanuit uw positie is het makkelijk praten maar u hebt moreel, en straks ook jurisisch, geen poot om op te staan. De correctie zal volgen. We zijn hier geen volksrepubliek China en landje pik wordt in onze maatschappij gelukkig gewoon afgestraft. ER is geen verdienmodel voor de verhuur van zoveel recreatiewoningen in de gemeente Epe. U steelt simpelweg kapitaal van burgers en gaat daar mee lopen pronken. "Die mooie recreatiewoninkjes van u..daar zien wij wel wat in....
  Tijd voor actie..handjes af van de eigendommen van burgers

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.