Laatste reacties

Hallo Willem,
Elly zat volgens mij in de klas bij mijn oudste broer Doede Keuning. Onze ouder waren bevriend met de fam. Van Doornum. Ook mijn vader ...
Op zoek naar Jeanette Jurriens kwam ik deze foto tegen. Haar ouders hadden vroeger een delicatessenzaak in Epe. Ze is waarschijnlijk rond 1952 geboren...
Goedemorgen!
Hoewel dit een oud bericht is, toch even proberen! Hebben jullie toevallig een adres voor mij? Dit lijkt mij een prachtige plek om te f...
Beste heer Van den Esschert,
Verrassend om op deze pagina iets over mijn grootvader te lezen! Ik weet dat hij ruim 20 jaar schoolhoofd in Epe is gewe...
Jammer dat ik daar maar één keer heb doorkruist. Nostallgie!

Zoeken

Uitzending EenVandaag blamage voor Epe en vooral Robert Scholten

robert scholtenTjonge jonge, wat een blamage voor de gemeente Epe en vooral wethouder Robert Scholten was de uitzending van EenVandaag van gisteren over de bedrijfsmatige exploitatie van recreatiewoningen.

Eén voorbeeldje slechts. Ja, beweert Scholten, we hebben constant vreselijk ons best gedaan om de mensen actief te informeren. ,,Bijvoorbeeld door een brief naar iemands huisadres te sturen?’’, vraagt verslageefster Caroline van den Heuvel. ,,Dat ligt er een beetje aan of wij op de hoogte zijn van wie het pand is’’, liegt Scholten. ,,Nou, die recreatiehuisjeseigenaren betalen ook gewoon belasting hier dus u weet wie ze zijn en waar ze wonen.’’ ,Nou, wat wij in ieder geval doen is: wij informeren actief via de lokale media dat doen wij via de website, dat doen we via allerlei kanalen die we zelf hebben.’’ (Waarmee Scholten onder meer doelt op de wekelijkse bekendmakingen van de gemeente in het Veluws Nieuws dat niet in het buitengebied en al helemaal niet bij recreatiewoningen wordt bezorgd. Wat hij bedoelt met ‘allerlei kanalen die we zelf hebben’ weet hij zelf ook niet, want behoudens facebook en twitter heeft de gemeente die niet.) Waarna hij hakkelend begint over het bestemmingsplan buitengebied met duizenden adressen (het zijn er 2700) die niet allemaal aangeschreven kunnen worden. Nou, Robert Scholten, weet je wat ‘vreselijk je best doen om mensen actief te informeren’ in de praktijk betekent? Dat je bij beslissingen die jij als gekozen bestuurder neemt en waarvan je weet dat die grote impact zullen hebben, bij die mensen een briefje in de brievenbus stopt: let op, we gaan over uw eigendom een ingrijpend besluit nemen en informatie daarover kunt u daar vinden. Dàt is actieve voorlichting. Wat jij hier ten overstaan van heel Nederland doet is uit je nek kletsen.

Vooruit, nog één voorbeeld. Eén van de eigenaren van een recreatiewoning op de Vliegden vertelt dat hij bij de aankoop van zijn huis informatie heeft ingewonnen bij het juridisch loket van de gemeente Epe. Daar werd hem verteld dat zijn voornemen geen enkel probleem was. Scholten reageert op de vraag van de verslaggeefster of de mensen zich dan niet goed hebben laten informeren nota bene met een triomfantelijk ,,Dat klopt.’’  

O ja, Robert Scholten? Dus jouw gemeente licht de mensen verkeerd voor? Laat ze eerst weten dat het als tweede huis gebruiken van je recreatiewoning geen enkel probleem is en als het huis gekocht is, komt diezelfde gemeente ze vertellen dat ze maar 120 dagen per jaar van hun eigendom gebruik mogen maken en de rest van het jaar volslagen vreemden in hun bed moeten slapen. Hoe betrouwbaar is jouw gemeente? Wat hadden die mensen volgens jou nog meer moeten doen? Hoe is je relatie met je ambtenaren nu je op tv hebt gezegd dat ze die mensen niet goed hebben voorgelicht? Werken ze er allemaal nog? Denk je dat je sterk staat bij de op handen zijnde rechtszaken?

Enfin, kijk hier zelf hoe stuitend de antwoorden van de wethouder zijn op de vragen die hem hierover worden gesteld.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Erik

  Vraag diezelfde meneer Scholten ook eens naar de Vlekkertseveld.
  Illegale bedrijfsuitbreidingen zonder vergunning, bouw van een tweede woning toestaan, veiligheidsrisico's met werken op de openbare weg, bewoners op een zijspoor zetten door geen mogelijkheid te bieden met bezwaarschriften, elke officiele melding mbt het bedrijf in deze straat negeren, agrarische gronden gebruiken, permanente parkeeroverlast, enzovoort

 • Henk

  Wat een aanfluiting van de Gemeente Epe, in een intervieuw in een uitzending van Een Vandaag met Wethoiuder Robert Scholten geeft hij aan constant vreselijk zijn best te hebben gedaan om eigenaren van recreatiewoningen actief te informeren over het Bestemmingsplan buitengebied. Door iemand een brief te sturen naar zijn huisadres?? Hij zegt dat ligt eraan of wij op de hoogte zijn van wie het pand is, liegt hij. De huisjeseigenaren betalen gewoon belasting aan de gemeente Epe en ontvangen daar jaarlijks een rekening van op hun eigen huisadres. Maar om de eigenaren te informeren over het ophande zijnde Bestemmingsplan met een zo'n ingrijpend besluit heeft de Gemeente Epe opeens geen adressen van de eigenaren van de recreactiewoningen? Wij hebben in ieder geval geen bericht ontvangen. En wat schets onze verbazing: Als het Bestemmingsplan Buitengebied door de Gemeenteraad d.d. 23 maart 2017 is vastgesteld ontvangen wij op 5 april 2017 zelfs 2 identieke brieven van de Gemeente Epe dat het Bestemmingsplan Buitengebied is vastgesteld. Nu weten ze bij de Gemeente opeens wel de adressen van de eigenaren van de recreactiewoningen. SCHANDALIG.

 • rogier van Duin

  Rogier van Duin  Hoe is t mogelijk dat de gemeente Epe zich zo opstelt!? Al die huisjesbezitters betalen hun belastingen (WOZ en tegenwoordig forensenbelasting).
  Geven geld uit aan de plaatselijke middenstand, boodschappen, opknapwerkzaamheden, restaurantbezoek enz.
  Waarom worden de huisjesbezitters gestraft voor het hebben van hun bezit? Veel mensen wonen in de randstad, vaak zonder tuin, en dit huisje is hun eigen plek buiten.
  Het is een bijzonder onplezierige houding van de gemeente Epe, wat nu ook landelijk begint door te dringen.
  Het programma Een-vandaag gaf een heel helder beeld van een wethouder die niet op de hoogte bleek te zijn, en alleen maar verviel in herhalingen, dat men het had moeten weten en dat het al lang zo was. Wat een aanfluiting!
  De Raad van State zal het zeker afwijzen en het financiële gevolg voor de gemeente Epe wordt desastreus!

 • Juul

  Vreselijk gênant... wat een onzinnig geklets:

 • Peter de Lint

  In een krantenbericht las ik een goed onderbouwd verhaal van Jan Stenvert. Hij slaat de spijker op de kop door te stellen , dat de eigenaren de zomermaanden, de weken rond Kerst hun huisje zullen gebruiken. De andere schoolvakanties zullen vooral kinderen, kleinkinderen of andere familieleden het huisje claimen . Het maakt het hele plan van 245 dagen verplicht verhuren onzinnig, omdat er buiten het seizoen voldoende te huur is . Bovendien blijkt uit het onderzoek van Jan dat er sowieso zelfs in het hoogseizoen geen tekort aan huurhuisjes is .

 • Jan

  Een en al blamage voor Epe. Ik had al geen hoge pet op van de nieuwe lijn maar dit sloeg toch alles.
  Vooral dat rekensommetje over de kosten van de juridische medewerkers.
  Hij blijft maar op €800.000,-- uit komen, gewoon ipv 10 medewerkers, 2 medewerkers en minder uren.

  Een zielige vertoning, je moet je bijna schamen om te zeggen dat je uit Epe komt.

 • Erwin

  Je kunt er alles van vinden maar NOOIT op "de man spelen"!! Lees die kop boven dit artikel....oef oef. Beschamend Epernet!

 • Coos

  Beantwoordde: Erwin

  Waarom mag dat niet? Heeft u dan iemand anders gisteravond op TV die absolute onzin horen uitkramen? Het was toch Robert Scholten die zich in dat programma in allerlei bochten wrong om te proberen z'n gelijk te halen, maar het niet kreeg? We hebben het toch over dezelfde wethouder?

 • Bos

  Dit is natuurlijk gewoon een 1 april grap!! Zo iets kan namelijk juridisch helmaal niet!

 • Jan van de Vlekkert

  We worden nu ook al ,,adepten,, genoemd. Waarschijnlijk opgezocht in de Dikke van Dale, want na het gestuntel van gisteravond op TV denk ik niet dat je dit zelf hebt verzonnen. Ik ga er zelfs van uit dat zelfs geen enkele Vaassenaar daar ooit van heeft gehoord. Maar dit terzijde.
  Volgens de site van Nieuwe Lijn zorgde de oppositie deze week voor wat opschudding (ja, het zijn hun woorden) i.v.m. het drama van de recreatiewoningen.
  Nou we hebben het gezien, die opschudding op Een Vandaag. Waar een wethouder draait en konkelt en zichzelf en zijn ambtenaren voor schut zet.
  Ook hier wordt de problematiek luchtigjes weggewuifd als zijnde die domoren van huisjes eigenaren hadden beter moeten weten.
  Daarnaast schittert Nieuwe Lijn steeds weer opnieuw door te stellen dat de VVD herhaaldelijk in gebreke blijft door de z.g.n. zelfgekozen oppositie.
  Dat wordt vervelend, want we hebben juist gisteravond kunnen zien wie diegene is dit dit ,,kabinet,, in elkaar heeft getimmerd.
  Na het ijzersterke optreden van gisteravond gelooft niemand die praatjes toch nog ?

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.