'Verhuurplicht' recreatiewoningen vanavond in EenVandaag

‘Nee, het is geen 1 april grap.’ Zo begint EenVandaag de aankondiging van het item over de ‘verhuurplicht’ van recreatiewoningen in de gemeente Epe in de uitzending van vanavond. Op NPO 1 tussen 18.15 en 18.50 besteedt het tv-programma er met een verslag van Caroline van den Heuvel en onder redactie van Jan Born aandacht aan. De aankondiging: ‘De Gelderse gemeente Epe wil eigenaren van een recreatiewoning verplichten deze tweederde van het jaar te verhuren. De rest van het jaar mogen ze er zelf verblijven. De eigenaren zijn woest. Zij hebben een recreatiehuisje gekocht om er zelf af en toe naar toe te gaan en deze hooguit soms aan vrienden of familie ter beschikking te stellen. Maar de gemeente houdt voet bij stuk. Eerdere pogingen van Epe strandden bij de Raad van State, maar opnieuw wil de gemeente verplichte verhuur opnemen in het bestemmingsplan. Maar kan dit eigenlijk wel?’

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Haverkamp

  Wanneer de gemeente bij de rechter bakzeil haalt, wordt er een nieuwe list verzonnen, en daarna nog eens, want de burger is de vijand...!
  Als particulier peins je daar niet over, maar deze Junta doet het van belastinggeld, inderdaad, u en ik betalen deze terreur zelf...!

 • Jan van de Vlekkert

  Een gemiste kans van Caroline van den Heuvel. Een beetje journalist had gehakt gemaakt van deze wethouder.
  Zo,n belangrijk onderwerp en dan je huiswerk niet hebben gemaakt, het is te triest voor woorden. De arrogantie en de (non) verbale houding was stuitend om te zien.
  En dan ook nog het lef hebben om tegen betrokkenen te zeggen, dan had je maar op moeten letten , eigen schuld dikke bult.
  Dit soort regenten in hun driedelig kostuum zijn niet meer van deze tijd en het is dan ook wenselijk dat dit soort politiek onbenul zo snel mogelijk van het toneel verdwijnt.
  Wat genant, heel Nederland dacht werkelijk dat die verhuurplicht een 1 aprilgrap was, maar niet deze wethouder, die is niet gecharmeerd van dit soort grappen.

 • RvD

  Epe staat er weer lekker op zeg...Lagere school rekenen is blijkbaar net iets te hoog gegrepen; Plannetje kost 8.000.000 ipv 8 ton
  ..wat een aanfluiting die wethouder zeg!.
  Dan straks die grandioze nederlaag bij de rechter... Als dat geen hordes (ramp)toeristen oplevert weet ik het ook niet meer.

 • emmy

  Uitzending een vandaag gezien.
  Wat een aanfluiting het optreden van de heer Scholten.
  Draaiden en draaiden. Je ziet dat hij weet dat het besluit van verplichte verhuur niet klopt. Hoop dat volgend jaar na de verkiezingen een frisse wind door de gemeenteraad van Epe zal waaien.

Powered door Komento