Aanlijngebod voor honden op deel van de Renderklippen

Honden moeten voortaan rond de schaapskooi aan de lijn uitgelaten worden en op de rest van de Renderklippen onder appèl staan en dicht bij de eigenaar blijven als ze los lopen. Uitlaatservices worden geweerd door maximaal drie honden per volwassene toe te staan. Dat heeft het college van b en w van de gemeente Heerde besloten. Burgemeester Jacqueline Koops had die maatregel ruim een maand geleden al aangekondigd nadat de schaapskudde in korte tijd twee maal was aangevallen door loslopende honden.

 

Loslopende honden die niet onder appèl staan zorgen voor toenemende overlast op de Renderklippen, werd ook in dit artikel geconstateerd. Het dagelijks bestuur van Heerde wil niet wachten tot het op de lange baan geschoven plan voor onder meer uitbreiding van uitspanning de Schaapskooi weer door de gemeenteraad wordt behandeld en het aanlijngebod op korte termijn instellen. Borden moeten de nieuwe situatie duidelijk maken en BOA's moeten er voor zorgen dat eigenaren van honden zich aan de regels houden, meldt de Stentor. De grenzen van het aanlijngebied zijn nog niet bekend.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.