Themabijeenkomst over (losloopgebied op) de Renderklippen

De Renderklippen en met name de vraag of het natuurgebied een losloopgebied voor honden mag blijven, is maandag onderwerp van gesprek tijdens een themabijeenkomst van de Heerder gemeenteraad. In de commissievergadering van 20 februari is een voorstel besproken rond de ontwikkelingen van een Toeristisch Overstappunt Heerde (TOP), waarvan onder meer uitbreiding van Uitspanning De Schaapskooi tot restaurant en het al dan niet handhaven dan wel verkleinen van het losloopgebied onderdeel zijn. Alvorens wethouder Gerrit van Dijk het onderwerp opnieuw voor een commissievergadering agendeert, wordt eerst een toelichting gegeven op de plannen in een themabijeenkomst. Jacob Spronk, adviseur Ruimte Ondernemen en Wonen, zet de plannen uiteen. Er is gelegenheid om vragen te stellen. De themabijeenkomst, die vooraf wordt gegaan door een korte raadsvergadering, gaat over twee onderwerpen. Naast de Renderklippen is dat de oversteek op de Brinklaan. Daarover wordt vanaf 20.00 uur gesproken. De Renderklippen staat vanaf 21.00 uur op de agenda. De bijeenkomst in de raadszaal van het Heerder gemeentehuis is openbaar.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van de Beek

  Laten we niet op de feiten vooruit lopen. Het eerste voorstel is door de gehele gemeente raad af geschoten .Laten we nu eerst even afwachten hoe het nieuwe plan eruit ziet .Ze zijn er bijna een jaar mee bezig geweest dus dat moet er wel goed uitzien .Het zou van de wethouder van Dijk erg dom zijn om nu niet voor een groot gedeelte aan de wensen van de hondenliefhebbers te voldoen .
  Wij wachten het af en als het niet voor een groot gedeelte aan onze wensen voldoet staan we weer in de startblokken om er tegen aan te gaan . Laten we maandag afwachten en daarna onze strategie bepalen .

 • Harm Scholten

  Er is mij in het verleden door de redactie toegezegd dat er geen anonieme reacties meer geplaats zouden.
  Ik vraag me af waar hondenliefhebber onder valt.

 • hondenliefhebber

  Jammer dat het enige losloop stuk in de wijde omtrek voor honden afgepakt moet worden. Ga daarspeciaal naar toe omdat je verder overal op je sodemieter krijgt alsof je een misdadiger bent. Alles voor de horeca blijkbaar. En de zondagswandelaars. Volgens mij genieten er dagelijks vele mensen en honden zonder enig probleem of verstoring van wat dan ook.

 • Willem van Putten

  De gemeente Heerde blijft het proberen met dat gebied. Elke keer worden de voorstellen afgeschoten door de bevolking, maar een of twee jaar later duiken de plannen weer op.

 • Haverkamp

  Het is de Gemeente Heerde zelf die propaganda maakt voor het losloopgebied.
  Van heinde en ver komt rot en rijp er op af, met alle gevolgen van dien....!

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.