Weer uitstel bespreking plannen voor Renderklippen

De tweede bespreking van de eventuele veranderingen op de Renderklippen en omgeving in de gemeente Heerde is opnieuw uitgesteld. Op mandag 15 mei zou de raadscommissie er over vergaderen, maar wethouder Van Dijk heeft meer tijd nodig om een goede discussie voor te bereiden. Er is nog geen nieuwe datum gepland.

Op 20 februari werden de veranderingen, waaronder een mogelijke beperking van het losloopgebied voor honden de meeste mensen raakte, voor het eerst besproken. De meerderheid van de raadscommissie gaf te kennen het totale losloopgebied te willen handhaven en had veel op- en aanmerkingen op en vragen over andere onderdelen van het totaalplan, waarvan onder meer uitbreiding van de kiosk aan de Elburgerweg tot restaurant, de mogelijke kap van een bosgebiedje, de verharding van het fietspad van de Elburgerweg naar het Heerderstrand en het opwaarderen van de gemeenteschuur tot uitvalsbasis voor outdooractivciteiten deel uit maken. In eerste instantie zou daar op 10 april over worden vergaderd, maar dat werd uitgesteld tot 15 mei. Nu is er wederom vertraging in de voorbereidingen en beantwoording van de vele vragen. Wethouder Van Dijk weet nog niet wanneer het plan wel wordt besproken.

Veel mensen met honden die regelmatig op de Renderklippen wandelen zijn van plan om voor alle zekerheid de bijeenkomst bij te wonen om duidelijk te maken dat zij vinden dat het losloopgebied per se gehandhaafd moet blijven.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.