Massaal protest tegen beperken losloopgebied op de Renderklippen

Het lijkt maandagavond voor de leden van de raadscommissie ruimte-samenleving van de gemeente Heerde die voor het beperken van het losloopgebied voor honden op de Renderklippen zijn een lastige avond te worden. De tegenstand is massaal en veel bazen en bazinnen van honden zijn van plan de vergadering (19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis) bij te wonen.

Mensen die dagelijks met hun hond op de hei lopen hebben vele honderden handtekeningen verzameld tegen het voorstel van het college van b en w. De actievoersters moeten de lijsten op enkele adressen nog ophalen, maar verwachten dat er meer dan zeshonderd mensen hebben getekend. Ze roepen al hun sympathisanten op om de vergadering bij te wonen om hun protest kracht bij te zetten.

De PvdA Heerde heeft zo’n 350 reacties gekregen op de poll op haar facebookpagina, vrijwel allemaal van mensen die pleiten voor het behouden van het huidige losloopgebied. ‘Geweldig zoals jullie gereageerd hebben op het item beperkt losloop gebied voor honden op de Schaapskooi te Heerde. Namens de PvdA-fractie hartelijk dank. Meer dan 350 reactie, Top! Op maandag 20 februari 2017 om 19.30 uur zal dit item als discussienota in de commissie Ruimte van de gemeenteraad van Heerde worden behandeld. Dit is een openbare vergadering waarbij u aanwezig kunt zijn. U kunt ook inspreken, maar dit moet u 15 minuten voor aanvang van de vergadering bij de griffier bekend maken. Als PvdA-fractie zullen wij tijdens de discussie uw mening kenbaar maken. We zullen aangeven dat het overgrote gedeelte van de reacties voor optie 2, een slecht plan om het losloop gebied op de Schaapskooi te verkleinen, zijn. Wij zullen aangeven hoe massaal de reacties zijn en de meningen verwoorden’, aldus Henk Kanter van de PvdA-fractie op de facebookpagina.

Ook op de aankondiging van de vergadering op deze site is massaal gereageerd. Verschillende tegenstanders van het collegevoorstel hebben zich als inspreker gemeld en krijgen in de vergadering vijf minuten om hun bezwaren toe te lichten.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
Powered door Komento