Hek tast open karakter bos aan

Wie de kop hierboven leest, denkt ongetwijfeld meteen aan het ruim 6,5 kilometer lange hek dat de gemeente dwars door het bos heeft laten plaatsen om te proberen wilde zwijnen buiten de bebouwde kom te houden. Mispoes! De gemeente voerde dat bij de Raad van State aan als argument om een vergunning te weigeren voor het hek dat een bewoner van de Torenweg heeft geplaatst.

Zo begint een bericht daarover in de Stentor:

'De gemeente Epe heeft een bewoner van de Torenweg terecht duidelijk gemaakt dat zijn 350 meter lange hek met prikkeldraad rond een bosperceel aan de Torenweg niet is toegestaan. Dit besliste de Raad van State woensdag waar de Epenaar vorige maand naar toe stapte. Volgens de Raad van State is het hekwerk van twee meter tot 2.40 meter hoog een erfafscheiding. Het bestemmingsplan staat die niet toe. De gemeente wil voor het hek geen vergunning geven omdat het open karakter van het bos wordt aangetast.'

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van de Vlekkert

  Ik ben blij dat de gemeente het ,,open karakter van het bos,, propageert.
  Zo open, dat de zwijnen vannacht al weer bij de Willem Alexander sporthal zijn gesignaleerd.

 • Haverkamp

  Een "open karakter" heeft ons bos inderdaad, daar wordt wel voor gezorgd door de manier waarop er bomen worden gekapt...
  Met machines het bos in, gewoon een boom in z'n geheel laten vallen of oppakken met een grijper, waardoor bomen zonder "rode stip" niet zelden zwaar worden beschadigd.
  Het is grotendeels een productiebos en de bomen dienen slechts om de begroting sluitend te maken ...!
  Voor mijn huis staan op gemeentegrond een aantal "potloden" die alleen aan de bovenkant nog wat takken met naalden hebben, deze exemplaren zijn "beeldbepalend" zo werd mij verteld.
  Zelden zo'n hypocriete bende meegemaakt!

 • DaniĆ«l Verveer

  Dus een hek in het bos mag wel, mits het niet op de erfgrens staat ? Dan zou ik het hek twee meter van de erfgrens terugplaatsen en op de erfgrens een betonnen muur van 110cm hoog. Net als de geluidswal van de Klaarbeek, maar dis is tot 3,5m hoog. Daar was immers het oordeel van welstand dat het '..goed in de omgeving past '. Vergeet niet dat de N309 daar welstandsniveau 1 is [ontsluitingsweg/rondweg] en daar ligt in wat door de EU als beschermd open landschap is aangemerkt.

 • Bert

  Whahahaha mooi he, wat een giller. Ergste is, ze hebben het zelf niet door. En ze gaan gewoon door.... Misschien daar eens een serie van maken voor Epernet.

 • Jan van de Vlekkert

  Ja, je blijft hier gillen ...............

Powered door Komento