Provincie kan maandag wel beginnen met kappen langs Heerderweg

Het gisteravond geplaatste bericht over de bomenkap aan de Heerderweg blijkt niet juist. De provincie mag maandag wel beginnen met de kap van een aantal bomen. Wel moet haar aanvraag van een vergunning voor het kappen van ruim honderd bomen nog worden beoordeeld door het college van b en w. Dat gebeurt dinsdag, maakte de verantwoordelijke wethouder Joop van Nuys gisteravond bekend in de gemeenteraadsvergadering.

De verwarring en nieuwe vergunningaanvraag is ontstaan door de 1 januari van kracht geworden natuurbeschermingswet, waarop de rechter zich eerder deze week heeft gebaseerd in zijn uitspraak in een kort geding dat door de vereniging Ons Mooi Epe was aangespannen. Ruim honderd bomen vallen daar niet onder. Daar is al een vergunning voor verleend en die mogen dus gekapt worden. Van de overige bomen staan er enkele tientallen in de Norelbocht. De provincie wil die kappen om het fietspad daar drie meter breed te maken, maar Ons Mooi Epe vindt dat niet nodig omdat een breedte van twee meter ook volstaat. De vereniging weet zich daarin gesteund door het rapport van het onafhankelijk onderzoeksbureau dat vorig jaar is geraadpleegd.

Het verzoek om de kaalslag in onder meer de Norelbocht te plegen wordt volgens de verantwoordelijke wethouder Joop van Nuys getoetst aan het gemeentelijk bomenbeleidsplan. De kwestie kwam gisteravond in de gemeenteraadsvergadering heel even aan de orde naar aanleiding van vragen van D66. Hoe de procedure verder moet verlopen, was geen onderwerp van gesprek.

Hier is te zien welke bomen mogen worden gekapt en hier voor welke bomen nog een vergunning nodig is.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.