Epe landelijk nieuws

Nee maar, de gemeente Epe heeft het landelijk nieuws gehaald. Niet met haar nauwelijks serieus te nemen slogan 'Epe 100% wild' waarmee ze zichzelf op de kaart wil zetten als regio waar wild is te zien (en een hekwerk dat wilde zwijnen op afstand moet houden), maar met de massale bomenkap langs de Heerderweg. De Telegraaf heeft er uitgebreid over bericht. Klik hier voor het artikel, waarin ook de provincie een flinke veeg uit de pan krijgt. Vanavond komen de bomen trouwens ter sprake aan het begin van de gemeenteraadsvergadering omdat D66 er vragen over gaat stellen.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van de Vlekkert

  Toeristisch profiel, zwijnenraster en bomenkap.

  Het is de Gemeente dus uiteindelijk toch gelukt, ook landelijk staan we nu voor schut.
  Om eerst nog te discussieren over welke doelgroep men wil benaderen om in het kader van het ,,Toeristisch profiel,, wordt een wel zeer ongeloofwaardige voorstelling gegeven wat er al zowel achter die hekken van dat raster te zien zou zijn in het kader van 100% Wildgarantie.
  Herten, wilde zwijinen en zoals ik van de week ergens las, ook nog moeflons. Nou het spijt mij, maar de enige schapen die ik hier in Epe ooit gezien heb, lopen wat mij betreft op de Renderklippen, Sommigen beweren zelfs dat er ook nog wat van deze soort ergens in het dorp zouden huizen, maar deze discussie durf ik niet aan. Nog even en het Hertenkamp aan de Dellenweg wordt voor de toeristen ook nog tot de wildstand verheven.
  Diezelfde toeristen die na het lezen van het artikel in de Telegraaf alsnog hebben besloten om komend jaar maar weer naar Texel te gaan.
  Waarbij ook nog moet worden vermeld dat Nieuwe Lijn liever had gekozen voor de slogan ,,Epe, zeer gewild,, kan gezien het lokale karakter van deze partij als nu al de grootste grap van 2017 worden beschouwd.
  Vertegenwoordigers van deze partij waren natuurlijk weer ,,royaal,, vertegenwoordigd op de vele nieuwjaarsbijeenkomsten die in onze gemeente door o.a. (sport)verenigingen, buurten en instellingen enz. worden georganiseerd.
  Ongetwijfeld werd er weer lof gesproken tijdens deze bijeenkomsten over de nieuwjaarstoespraak van onze burgemeester. Nee, deze royale delegaties laten geen moment onbenut om onze burgervader (het liefst op deze door hem zelf gekozen) voetstuk te plaatsen.
  Onze burgemeester die melding maakt van de inspanning van het gemeentebestuur om in contact en in gesprek !!! te komen met de samenleving om samen zaken voor elkaar te krijgen.
  Je gaat dan op zo,n nieuwjaarsbijeenkomst onder het genot van bitterballen en de nodige (gratis) drankjes vanzelf geloven in deze onzin, hik!
  Dit gelinkt aan o.a. de bomenkwestie van deze week waar iedereen het zwijgen toe doet, het is zoals iemand het op deze site al verwoorde, je zou bijna gaan geloven in sprookjes als het woord ,,burgerparticipatie,, op tafel komt.
  Hier is o.a. ook gesuggereerd Dat Groen Links bij monde van de hr.Aalbers verantwoordelijk zou zijn voor dit grote zwijgen, maar het kan niet zo zijn dat in 2018 tijdens de gemeente raadsverkiezingen deze bij elkaar getoverde coalitie buiten schot blijft.
  Het ligt dus aan de provincie en de gemeentepolitiek zelf hoe men zich in de toekomst landelijk wil profileren.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.