Compliment van Ons Mooi Epe voor gemeente

Ons Mooi Epe en ook wij van Epernet leveren nogal eens kritiek op de gemeente Epe als we dat nodig vinden, maar als de lokale overheid een compliment verdient, moeten we dat ook kenbaar maken. En dat heeft de vereniging gedaan en daar moet hier natuurlijk ook even aandacht aan geschonken worden.

Eind september trok OME bij de gemeente aan de bel over de risico’s die fietsers liepen door de werkzaamheden op het noorden van de Hoofdstraat en kort daarvoor sloeg ze alarm over de manier waarop wegenbouwer Pannekoek GWW omging met kwetsbare bomen.

De vereniging stuurde op de avond van 20 september een mailtje en kreeg vrijwel onmiddellijk een mailtje terug van wethouder Robert Scholten dat hij het bericht zou doorspelen naar onder meer de toezichthouders die de werkzaamheden begeleiden.

Vandaag heeft de vereniging de gemeente laten weten blij te zijn dat de noodkreet het gewenste effect heeft gehad. ,,Wij hebben tot ons genoegen geconstateerd dat er adequaat en goed is gereageerd op onze noodkreet over de verkeerssituatie rond de werkzaamheden aan de Hoofdstraat en de Heerderweg (tot aan de nieuwe komgrens). Ook hebben wij gezien dat de aannemer maatregelen heeft genomen om de kwetsbare wortelpakketten van bomen in de directe nabijheid van de reconstructie te beschermen. Wij hechten er aan u te informeren dat een en ander door ons op prijs is gesteld.’’

En net als de vorige keer liet de reactie van Robert Scholten niet lang op zich wachten. ,,De uitvoering van de werkzaamheden staan in het bestek, zo ook hoe om te gaan met bomen en alle overige zaken. Qua verkeersveiligheid moeten we altijd een afweging maken of het doorgaande verkeer (met enige overlast maar begeleidt door verkeersregelaars) er door kan blijven gaan of dat we omleidingsroutes moeten aanleggen. We hebben er voor gekozen de Heerderweg open te houden tijdens de werkzaamheden.’’

Kortom, goed dat we Ons Mooi Epe hebben en hulde dat er toch wel naar de vereniging wordt geluisterd.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.