Provincie neemt alternatief plan Heerderweg serieus

13 januari wordt een belangrijke dag voor alle tegenstanders van het huidige reconstructieplan voor de Heerderweg en de daarmee gepaard gaande massale kap van bomen. Dan gaat de provincie in gesprek met belangengroepen.De inmiddels ruim 400 leden tellende vereniging Ons Mooi Epe krijgt dan gelegenheid haar alternatieve plan toe te lichten.

De provincie heeft toegezegd dat plan technisch uit te werken en te laten toetsen door een onafhankelijk bureau op verkeersveiligheid. Het bestuur van de provincie beslist in maart/april over het vervolgproces. Hoe het ook verder gaat, vast staat dat er vóór het najaar geen bijl in een boom langs de Heerderweg gaat.

Dat heeft de provincie vandaag laten weten.

Tegelijkertijd handhaaft de provincie haar bezwaar tegen de omgevingsvergunning die de gemeente heeft verleend om honderden bomen te kappen. ,,Dat kan vreemd overkomen voor u als bewoner maar is op zich niet ongebruikelijk’’, aldus de provincie. ,,De provincie werkt nog steeds nauw samen met de gemeente Epe aan het realiseren van het plan. Maar met de afwijzing van een deel van de vergunningen zijn wij het niet eens. Enerzijds is dit formeel. Achteraf blijkt voor sommige bomen bij de gemeente geen vergunning nodig te zijn. Anderzijds zien wij dat door de werkzaamheden wortels van bomen beschadigd gaan worden. Wij vinden het beter om deze bomen nu in de kapaanvraag mee te nemen en te zorgen voor een aangesloten of goede herplant in één keer. Zo ontstaat er een betere nieuwe structuur voor aanplant langs de weg. De gemeente heeft de tijd voor de procedure tot medio april 2016.’’

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.