Tweeslachtig gevoel op de vooral in de herfst heerlijke Heerderweg

Heerderweg 2 (3) (Custom)Herfst heeft dikwijls een negatieve klank. Denk maar aan de ‘herfst van je leven’ en een ‘herfstdepressie’. Voor mij is het altijd de tijd van de kleurrijke natuur, het mooie zonlicht, de nevelige ochtenden, de rijke natuur die op noten en kastanjes trakteert en bladerdekens over bospaden legt. Elk jaargetijde heeft z’n charme, maar er is er maar één die zo uitbundig is en dat is de herfst. Maar als ik op een zonnige herfstdag zoals gisteren over de Heerderweg fiets, is mijn gevoel tweeslachtig. Enerzijds geniet ik van het kleurenpalet waar ik langs en onderdoor rijd, anderzijds realiseer ik me dat het in mijn leven wel eens de laatste herfst kan zijn waarin die weg zo mooi is. Je zou er alsnog een herfstdepressie van krijgen.

Vandaag doet de PvdA een beroep op gedeputeerde Conny Bieze om zoveel mogelijk monumentale bomen te sparen. Dat komt vanavond ter sprake in de begrotingsvergadering van de provinciale statencommissie die over o.a. provinciale wegen gaat. Tijdens de rondvraag stelt de PvdA: 'In de berichtgeving rond de plannen van de N794 is veel maatschappelijke onrust ontstaan over de giga bomenkap in Heerde / Epe. De vraag aan mevrouw Bieze is te investeren in optimale communicatie aan de voorkant van een traject. Er is kennelijk nooit aangegeven hoeveel bomen er gekapt zouden worden volgens mijn bronnen. En wil de provincie zich inzetten om zo veel mogelijk bomen te sparen?'

De vraag over 'optimale communicatie' zal ze ongetwijfeld positief beantwoorden. Nu het pleit beslecht lijkt hoeft de provincie niet meer onder stoelen of banken te steken dat er een enorme kaalslag plaatsvindt, ook al moeten van de gemeente 67 monumentale bomen blijven staan. Als de provincie eerder optimaal gecommuniceerd zou hebben en duidelijk gemaakt zou hebben dat er vele honderden bomen gaan sneuvelen, zou de kans dat het plan doorgaat heel wat kleiner zijn geweest.

Toch liggen juist in die 'communicatie' nog kansen om de plannen aan te vechten, want de strijd is nog niet verloren. Er is in het voortraject duidelijk sprake geweest van misleiding en veel pertinent onjuiste en onvolledige informatie en dus een onrechtmatige procedure. Dat biedt kansen bij de Raad van State, het hoogste bestuursrechtorgaan dat oordeelt of overheden hun werk goed gedaan hebben en ook unaniem genomen overheidsbesluiten van tafel kan vegen.

Maar genoeg gemijmerd. Het zijn slechts wat inleidende woorden voor het tweede deel van een fotoserie over de vooral in de herfst heerlijke Heerderweg.

Heerderweg 2 (1)

Heerderweg 2 (2)

Heerderweg 2 (3)

Heerderweg 2 (4)

Heerderweg 2 (5)

Heerderweg 2 (6)

Heerderweg 2 (7)

Heerderweg 2 (8)

Heerderweg 2 (9)

Heerderweg 2 (10)

Heerderweg 2 (11)

Heerderweg 2 (12)

Heerderweg 2 (13)

Heerderweg 2 (14)

Heerderweg 2 (14a)

Het 102-jarige hotel-restaurant Dennenheuvel krijgt het fietspad pal langs het terras lopen. De auto's moeten in de nieuwe situatie naast het horecabedrijf geparkeerd worden en er komt een extra uitrit bij. Maar de eigenaren hebben nog steeds niet hun fiat voor de plannen gegeven.

Heerderweg 2 (15)

Heerderweg 2 (16)

Heerderweg 2 (17)

Heerderweg 2 (18)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.