Nog even genieten van de Heerderweg, zo lang 't nog kan

Heerderweg I (2) (Custom)400 bomen weg, 67 mogen blijven staan. Als je op een dag als vandaag over het fietspad van de Heerderweg rijdt, kun je je dat haast niet voorstellen. De bomen staan in herfsttooi, de najaarszon accentueert de kleuren, op verschillende delen rijd je door een tunnel van gele, rode, groene en bruine bladeren en langs majestueuze bomen, waarvan vele meer dan 100 jaar oud zijn. Welke 67 mogen blijven staan, is niet duidelijk. Evenmin is duidelijk wat voor consequenties het weigeren van een kapvergunning voor die majestueuze exemplaren heeft. Daar zal de komende dagen wel meer bekend over worden. Vast staat wel dat het karakter van de weg totaal zal veranderen. De herfst aan de Heerderweg wordt nooit meer zoals die is geweest. Voordat het zo ver is, gaan we er eerst nog even van al dat moois genieten. In twee afleveringen, want er is te veel fraais om dat met één serie af te doen.

Heerderweg I (1)

Heerderweg I (2)

Heerderweg I (3)

Heerderweg I (4)

Heerderweg I (5)

Heerderweg I (6)

Heerderweg I (7)

Heerderweg I (8)

Heerderweg I (9)

Heerderweg I (10)

Heerderweg I (11)

Heerderweg I (12)

Bij De Diamant loopt het fietspad straks pal voor de uitgang.

Heerderweg I (13)

Heerderweg I (14)

Heerderweg I (15)

Heerderweg I (16)

Heerderweg I (17)

De Heerderweg moet wel een 80 km/uur-weg blijven, want anders stroomt het verkeer niet snel genoeg door. O, wacht, in de Norelbocht mag straks niet harder dan 60 km/uur gereden worden. En inhalen is niet gewenst en knap lastig, dus als er zoiets voor de bus rijdt, loopt die wel vertraging op.

Heerderweg I (18)

Morgen deel 2.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.