Nog een petitie tegen de bomenkap, nu voor de minister

Als de gemeente en provincie niet naar ons luisteren, moeten we maar bij de minister aan de bel trekken. Met die gedachte is een inwoonster van Epe een petitie gestart tegen de kap van bomen langs N-wegen in het algemeen en die langs de Heerderweg in het bijzonder. Dus tegenstanders van de kap van meer dan 500 bomen aan de N794: even tekenen! Zodat de petitie door nog veel meer mensen gesteund wordt dan door de ruim 2100 die dat nu al gedaan hebben.

,,Het plan van provincies om duizenden bomen te kappen langs N-wegen, zou een on(voor)her-stelbare actie zijn. Alle ‘obstakels’ tot 4,5 meter van de weg zouden gaan verdwijnen. In Zuid-Holland betekent dit al 6000 bomen, in andere provincies nog veel meer’’, schrijft Emmelies uit Epe.
,,De besluiten voor dit soort acties komen voort uit het handboek van Crow. Aan de waarden van bomen wordt hier voorbij gegaan. Bij voorbeeld Belevingswaarde, Cultuurhistorische waarde, Klimaat beheersing, Luchtkwaliteit, CO2 omzetting, Lawaai demping, Natuurwaarden en landschappelijke waarden. Dat wegen veiliger worden door het kappen van bomen is een illusie en lost onverantwoordelijk rijgedrag niet op.  Iedereen is voor een grotere verkeersveiligheid, alleen niet ten kosten van de natuur en haar bomen. Een goede afweging van zowel het belang van verkeersveiligheid als wel het belang van natuur-en landschapsbehoud, samen gemaakt met omwonenden en Groene- Natuur belangen groepen, is essentieel! Het ministerie, provincies, gemeenten en samen met ons burgers, wij zijn allen verantwoordelijk en zouden juist zorg moeten dragen voor de bomen. (...) Het maakt niet uit waar u woont, in welke plaats, in welk land, bomen zijn essentieel voor het voortbestaan van onze mensheid. Zolang de bomen nog staan is er hoop, zijn er nieuwe mogelijkheden en kunnen besluiten herzien worden. Zolang de wil en het hart er is. Laat onze kinderen groot worden in een omgeving waar natuur/bomen nog belangrijk zijn! Kinderen zijn de toekomst en bomen zuiveren en geven ons de lucht die wij ademen.’’

De petitie 'Red oude monumentale bomen Heerderweg N794 en bomen langs N wegen' staat hier.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento