Historische avond in beeld

 DSC0017 (Custom)Een uitgebreide foto-impressie van de protestmanifestatie van gisteravond in de Grote Kerk. Met hier en daar wat opmerkingen en kanttekeningen. Er is nog heel veel om over te vertellen en van te laten zien en dat gaan we dan ook hierna nog uitgebreid doen.

 

 DSC0004

Een massa mensen wilde z'n zegje doen, maar verhoudingsgewijs slechts enkelen kwamen aan het woord. Onder meer een tijdrovende quiz waarbij de bezoekers moesten raden van welke partij de quote in een verkiezingsprogramma was, had wat ons en vele anderen betreft beter achterwege kunnen blijven om meer mensen gelegenheid te geven hun mening in het openbaar te laten ventileren. Maar goed, het comité had er veel werk van gemaakt en verdient daarvoor de complimenten en had ook nooit iedereen die dat wilde, de microfoon kunnen geven, want dan zouden we er nu nog hebben gezeten en gestaan.Triest was te constateren dat de meeste sprekers in de 'zaal' nauwelijks concreet antwoord op vragen en opmerkingen kregen en dat een bevredigende reactie er al helemaal niet in zat. Hun enige troost: ze stonden er niet alleen, spraken voor iedere aanwezige, getuige het ovationele applaus na elke vragensteller.

 DSC0013

 DSC0027

 DSC9999

 DSC0029

Drs. Watze de Vries moest het wel heel kort houden en kwam daardoor niet aan zijn tips om deze affaire via de Raad van State te spelen. Later meer daarover op deze site.

 DSC0017

 DSC9966

Veel indruk maakte Ellen Tärre met haar verhaal over hoe de hele procedure voor haar als bewoonster van de Heerderweg is verlopen. Haar relaas plaatsen we later vandaag intergraal.

 DSC9970

Applaus voor een medestander.

 DSC9972

 DSC0022

 DSC0024

 DSC9948

 DSC9949

 DSC9955

 DSC9947

Doet Maes leverde een muzikale bijdrage. Jammer was dat het laatste lied, dat nota bene over de bomen ging, door veel mensen niet meer gehoord werd omdat zij de kerk al verlieten.

 DSC9975

Manolito Sanguino gaf een mini-concert. Een enorm talent, maar of hij hier nou helemaal op zijn plaats was...

 DSC9962

Henk Posthouwer draagt zijn gedicht 'Het lied voor de 479 bomen' voor.

 DSC9959

Aad Breedveld praatte de avond aan elkaar.

 DSC0005

Harold Makaske van het organiserend comité leidde het 'debat'.

 DSC0043

Jan Polman van Milieuzorg Epe bood mede namens de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Epe-Heerde de door 1750 mensen gesteunde petitie aan. Wethouder jan Aalbers nam de handtekeningenlijsten in ontvangst.

 DSC9995

Natuurlijk wilde iedereen het bezwaarschrift tegen de bomenkap wel tekenen.

 DSC0002

De twee 'provincialen' Petra Borsboom en Albert Haveman, resp. woordvoerster en verkeersdeskundige. Ze staken niet onder stoelen of banken de almachtige en alles wetende 'baas' en eigenaar van de weg te vertegenwoordigen. Vooral Borsboom draaide voortdurend om de hete brij heen en liet duidelijk blijken dat de provincie haar plannen koste wat kost zal doorzetten.

 DSC9984

Dirk Jan Beumer van de PvdA is niet bepaald het populairste raadslid. Hans de Goede van D66 kwam bij de meeste mensen over als een reële bestuurder. Maar dat kwam ongetwijfeld ook doordat hij eerlijk en open zijn twijfel uitsprak.

 DSC9998

Vanaf rechts de jarige Jan de Graaf van GroenLinks, de door veel mensen als 'irritant arrogant' gekwalificeerde Ellis de Vries van de VVD en wethouder Jan Aalbers van GroenLinks.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.